Basın Konseyi: 'Kayyum ataması kabul edilemez dünyaya rezil oluyoruz'

Basın Konseyi Bugün ve Kanaltürk binasına ziyarette bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi: 'Kayyum ataması kabul edilemez dünyaya rezil oluyoruz'

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ve beraberindeki Yüksek Kurul Üyeleri Hüsamettin Cindoruk, Nevzat Yalçıntaş ve Başar Yaltı, destek ziyaretinde bulunmak için Bugün ve Kanaltürk’ün İstanbul Mecidiyeköy’de bulunan binasına gittiler.



Desteğin çok değerli ve anlamlı olduğunu söyleyen Bugün Tv Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros, heyete teşekkür etti ve ziyaretten mutluluk duyduklarını belirtti.



Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç açıklamasında şu sözlere yer  verdi:



Seçime 5 gün kaldı. Ve halk haber alma hakkından mahrum bırakılıyor. Muhalif seslere sistematik bir kampanya yürütülüyor. Bu durum muhalif seslere tahammül edilememesinin tezahürüdür.



 “DEMOKRASİLERDE BU TÜR UYGULAMALAR OLMAZ”



“Yayının, muhalif sesin halka ulaşması Ankara'dan bir el hareketiyle kesildi. Bu kabul edilemez. Medyanın her türlü sesi, her platformda okuyucuya-izleyiciye ulaşmak zorundadır. İnsanlar bilgi edinme hakkına sahip değilse haklarının gasp edildiği ortaya çıkar. Dünya, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını bir kez daha gördü. Kayyumların atanması, televizyon ve gazetelere el konulması kabul edilemez. Siyasetin zorlamasıyla uygulamaya sokulmuş bir sonuç olduğunu düşünüyoruz. Demokrasilerde böyle uygulamalar yok. Dünyaya rezil oluyoruz. Bu durumun, yüklü faturaları olacağını tahmin etmek zorundayız. Önümüze çıkan bu tabloda, ifade özgürlüğü ile halkın haber alma hakkının yok edildiği ortadadır.  Oysa hukuk herkese lazım.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin