Basın Konseyi, Gezi'ye destek için Taksim'deydi

Kurul üyeleri dün topluca Taksim Gezi Parkı'na giderek Gezi direnişçilerine destek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi, Gezi'ye destek için Taksim'deydi

Konsey Başkanı Pınar Türenç  ile  önceki Başkan Orhan Birgit, Turgut Kazan, Tufan Türenç, Şan Özalp, Yalçın Büyükdağlı, Murat  Önok, Genel Sekreter Kaan Karcılıoğlu  ellerindeki kırmızı karanfilleri Gezi direnişçilerine dağıttılar.

 

Parka kurdukları çadırlarda kalan,  alandaki aktivitelere katılan, sahada temizlik yapan, ders çalışan, günlük çalışmalarını orada sürdüren  direnişçilerle tek tek konuşan Basın Konseyi üyeleri direnişçilerin haklı isteklerini desteklerini ilettiler.

 

Basının özgürleşmesi yolundaki çalışmalara devam etmeye kararlı olduklarını da yineleyen  Basın Konseyi,  destek ziyaretiyle ilgili  şu açıklamayı yaptı:

 

“Bugün burada 10 gündür devam eden ve tamamen sivil bir inisiyatif ile ortaya çıkan gösterilere destek vermek üzere bulunuyoruz. Gezi Parkı Direnişçilerine dağıttığımız karanfiller onların bu haklı eylemine gösterdiğimiz desteği sembolize etmektedir. Basın Konseyi olarak, ifade özgürlüğü ile bu özgürlüğün bir parçası olan toplantı ve gösteri yapma özgürlüğüne yönelen her türlü kısıtlamanın karşısında durduk ve durmaya da devam edeceğiz.

 

Burada bulunanların haklı taleplerinin yerine getirilmesini ve kamuoyunu derinden etkileyen aşırı şiddet kullanımlarına son verilmesini diliyoruz. Bugüne kadar kullanılan aşırı şiddet nedeniyle vatandaşların zarar görmesine sebep olan görevliler hakkında derhal soruşturma başlatılması gerekmektedir.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin