Basın Konseyi Genel Sekreterliği görevine hangi isim seçildi?

Avukat N. Kaan Karcılıoğlu'nun ayrılmasıyla boşalan göreve, o isim seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi Genel Sekreterliği görevine hangi isim seçildi?

Avukat N. Kaan Karcılıoğlu'nun ayrılmasıyla boşalan Basın Konseyi Genel Sekreterliği görevini bundan böyle Gazeteci Namık Koçak sürdürecek.



Basın Konseyi Yüksek Kurulu'nun olağan toplantısında ataması onaylanan Namık Koçak 1 Ağustos itibarıyla Genel Sekreterlik görevine başladı.



NAMIK KOÇAK KİMDİR?



1954 Yılında Eskişehir'de doğdu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi. Gazeteciliğe 1975 Yılında Abdi İpekçi yönetimindeki Milliyet Gazetesi'nde başladı, 1982 Yılında Güneri Cıvaoğlu'nun kurduğu Güneş Gazetesi'ne, 1986 Yılında da Hürriyet Gazetesi'ne geçti. 1990 Yılında kurulan Star-1 Televizyonu haber ekibi içinde yer aldı. 1993 Yılında Arena Program ekibine katıldı. 1996 Yılında Ece Tv Program Yapım LTD. Şirketi'ni kurdu; Güneri Cıvaoğlu ile "Durum", Yalçın Doğan'la "Güncel", Uğur Cebeci ile "Kokpit", Kanal D için "Yaşamın İçinden" programlarını yaptı. 2002-2003 yıllarında THY için Türkçe ve İngilizce hazırladığı "Uçuş Keyfi" adlı Türkiye konulu 12 Bölüm belgesel tüm dış hat uçuşlarında kullanıldı. Sky Türk ve Kanal Türk televizyon kanallarının kuruluşlarında görev aldı, programlar yaptı, haber programları sundu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Bülent Dikmener haber ödüllerini kazandı. Nurcan Koçak'la evlidir ve Aslı Ece adında bir kızı var.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin