Basın Konseyi, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi!

Gazeteciler, Akçakale sınırında 4 gazetecinin gözaltına alınmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi, gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi!

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Die Welt muhabri Deniz Yıldız, Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş, Cumhuriyet gazetesi muhabiri Pınar Öğünç ve Die Zeit muhabiri Özlem Topçu'nun polislerce gözaltına alınmasın meslektaşları isyan etti.



Şanlıurfa Valisi'nin soru soran gazetecilere kızmasıyla başlayan gözaltı işlemine tepki gösteren Basın Konseyi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.



Konsey'in yaptığı açıklamada; "Demokratik sisteme yakışmamaktadır" ifadelerine yer verildi.



İşte, o açıklama:



Sınırda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün, bölgede IŞİD’in varlığı ile ilgili soru soran gazetecilere kızarak, polislerce  gazetecileri gözaltına aldırtması kabul edilemez.



Alman Die Welt ve Die Zeit’ten Deniz Yücel ile Özlem Topçu, Cumhuriyet’ten Pınar Öğünç ve Evrensel’den Hasan Akbaş’ın gözaltına alınması, demokratik sisteme yakışmamaktadır. 



Sıkı yönetim zamanlarında bile valilerin, görev alanlarının dışına çıkarak; bu tür vazifeleri üstlendiklerine tanık olduğumuzu pek hatırlamıyoruz.



Vali yönlendirmesiyle gazeteci gözaltına alma uygulamasını şiddetle kınıyor, bu tür "durumdan vazife çıkarma" anlayışının alışkanlık haline getirilmemesini umuyoruz.



Ayrıca bu uygulamalar korkutma,yıldırma amaçlıdır. Halkın haber alma hakkının engellenmesidir...



 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin