Basın Konseyi, gazetecilere şiddetin hesabını soruyor!

Dün gerçekleşen maçta, gazetecilerin darp edilmesine tepki gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi, gazetecilere şiddetin hesabını soruyor!

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki karşılaşma öncesi tribünden gelen tepki nedeniyle stadı terk eden Volkan Demirel, ikinci yarının başında, takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile Türk Telekom Arena'ya döndü.

 

Volkan Demirel, Emre Belözoğlu ve Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile stattan ayrıldığı sırada, yanlarında bulunan özel güvenlik elemanları, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.



Basın Konseyi, bir açıklama yaparak gazetecilere şiddete tepki gösterdi. Konseyden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

Gazetecileri, kameramanları, yumruk ve tekmelerle yerlere yatırıp döven, elindeki makineleri kıran güvenlik güçlerinin, bu gücü nereden aldıklarını soruyoruz?

 

Gazetecilerin örselenmesi, dövülmesi ne yazık ki alışkanlık haline geldi. Bu durum, demokratik ülkelere de yakışmamaktadır. 

 

Özel güvenlik görevlilerinin, haddi olmayan davranışlarda bulunması kabul edilemez.

 

Görüntülerden yola çıkılarak; gazetecilere tekme, yumruk atan, görevlerini yapmalarını engelleyen özel güvenlik görevlilerinin, ivedi olarak bulunup, hesap sorulmasını bekliyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin