Basın Konseyi Başkanı'ndan İletişim Fakültesi öğrencilerine: Bu günler geçecek

Pınar Türenç, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Konseyi Başkanı'ndan İletişim Fakültesi öğrencilerine: Bu günler geçecek

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Türk basınının zor dönemler geçirdiğini ancak bu sürecin mutlaka sona ereceğini söyledi.



Basın Konseyi, Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi'nde gazetecilik, basın hukuku ve medya politikalarını ele alan seminer düzenlemeye başladı. Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında gerçekleştirilen seminerlerin ilki ÇÜ İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Öğrenci ve akademisyenlerle gazetecilerin ilgi gösterdiği etkinlikte Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 'Haber Yazma Teknikleri' konulu sunum yaptı. Deneyimlerinden söz eden Pınar Türenç, "40 yılı geride bırakan bir gazeteci olarak çok büyük aşamalardan geçtik; habercilik, iletişim, teknolojik imkanlar anlamında. Geldiğimiz noktada iletişim öğrencisi olmak kolay değil" dedi.



'BU DÖNEMLER GEÇECEK'



Haberciliğin temel unsurlarından örnekler verip öğrencilere çeşitli sorular yönelten Türenç, şöyle devam etti:



"Habere dokunabiliyor musunuz, insana dokunabiliyor musunuz? Bunu başarmak önemli. Özgür medyanın elemanı olmak önemli. Gazetecilik özgür bakış, özgür yaklaşım ve haberi özgürce yazabilmek demek ama, bugünkü Türkiye'den örnekleme yaparsak özgürce gazeteyi dağıtmak da önemli. Tarafsızlık, gerçeklik, güvenirlilik habercilikte istenilen şeylerdir. Türk basını şimdi geriye doğru adımlar atıyor, zor dönemler geçiriyor ama bu dönemler de mutlaka geçecek. Gazeteciler tutuklanıyor, gazetelere kayyumlar atanıyor. Gazeteciler işsiz kalıyor. Bu vahim bir durum ama aydın öğrenciler sahaya çıktığında çok daha özgür bir basın ve Türkiye olacak." (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin