Basın Kartı Komisyonu çalışmalarını tamamladı

Basın Kartı Komisyonu 17 Aralık Salı günü toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Basın Kartı Komisyonu çalışmalarını tamamladı

Komisyon toplantısına; basın şeref kartı sahiplerini temsilen Mustafa ÖZKAN, sürekli basın kartı sahiplerini temsilen TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet ÇAVUŞOĞLU, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Genel Başkan Turgay OLCAYTO ve Genel Sekreter Sibel GÜNEŞ, Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Nazmi BİLGİN, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Genel Başkan Atila SERTEL, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nu temsilen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali DİM, Türkiye Gazeteciler Sendikası’nı temsilen Genel Başkan Ercan Sadık İPEKÇİ ile sendika üyeleri Cem KOR ve Selahattin OĞUZ, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü temsilen Basın Yayın Dairesi Başkanı Ali GÜNEŞ ve Basın Kartları Birimi Sorumlusu Muhammed AKGÜN iştirak ettiler.



Toplantı başlangıcında, Basın Kartı Komisyonu’nun elektronik ortamda yapılmasına dair bilgilendirme ve tanıtım yapılmasının ardından başvuruların incelenmesine geçildi.



Komisyon çalışmalarında; ilk defa basın kartı başvurusunda bulunan 348 basın mensubundan 335’inin talebi kabul edilirken 10 basın mensubunun dosyası iade edildi, 3 basın mensubunun talebi ise reddedildi. Sürekli basın kartı talebinde bulunan 119 basın mensubundan 107’sinin talebi olumlu değerlendirilirken 11 basın mensubunun dosyası iade edildi,1 basın mensubunun talebi ise reddedildi.



Dosyaların incelenmesi ve sonuç tutanağının üyeler tarafından imza altına alınmasını müteakip Komisyon toplantısı sona erdi.



Komisyon tutanağına aşağıdaki ekten ulaşılabilir:



EK: Basın Kartı Komisyon Tutanağı





Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin