Basın-İş'den istifa eden çalışanlar hangi sendikaya katıldı?

Basın-İş'ten istifa eden Başbakanlık Basımevi çalışanları başka bir sendikaya katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Basın-İş'den istifa eden çalışanlar hangi sendikaya katıldı?

Türkiye Basın, Yayın, Grafiker ve Ambalaj Sanayi İşçileri Sendikası'ndan (Basın-İş) istifa eden Başbakanlık Basımevi çalışanları, Medya İşçileri Sendikası'na (Medya-İş) katıldı.



Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, katılımda yaptığı açıklamada, yeni üyelerin aralarına katılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.



Eser, Medya-İş'in, katılımlarla gelişerek iş kolunun en büyük sendikası olacağını ifade ederek, Hak-İş konfederasyonuna bağlı sendikalarının 71 il ve 19 ülkede örgütlenerek büyük bir aile olduğunu söyledi. 



Eser, şunları kaydetti:



"Her fırsatta bizleri yandaş olarak adlandıranlar dönüp kendilerine bakmalı ve artık işçi ve emekçileri kandırmamalıdır. Bize 'yandaş' diyenler halen hem sendika başkanlığı hem de bir siyasi partide genel başkan yardımcılığı görevlerini yürütmektedirler. Kimin ne olduğunu işçi ve emekçi kardeşlerimiz çok iyi bilmektedirler."



Emekçilerin siyasi çıkarlar uğruna kaybettikleri haklarını kazanma zamanının geldiğini belirten Eser, Medya-İş olarak amaçlarının tüm Türkiye'yi kucaklayarak üyelerinin en iyi şartlarda çalışmasını sağlamak olduğunu söyledi. 



Eser, "Bugüne kadar Başbakanlık Basımevinde örgütlü olan Basın-İş sendikası bugün itibariyle çoğunluğu kaybetmiştir. Bu yeni oluşum gönüllerimiz gibi yolumuzu da birleştirmiştir" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin