Basın Enformasyon bütçesinin yüzde 70'i Anadolu Ajansı'na aktarıldı!

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün faaliyet raporunda 2014’te kurumun 197 milyon TL’lik bütçesinden Anadolu Ajansı’na 144 milyon TL kaynak aktarıldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Basın Enformasyon bütçesinin yüzde 70'i Anadolu Ajansı'na aktarıldı!

Başbakanlık Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlü-ğü’nün (BYEGM) faaliyet raporunda Anadolu Ajansı’na (AA) kurumun bütçesinden her yıl artatarak kaynak aktarıldığı belirtildi. Rapor’a göre kurum bütçesinin yüzde 70’i Anadolu Ajansı’na aktarılmış. BYEGM’nin faaliyet raporunda kurumun bütçesi ve AA’ya aktarılan kaynağa detaylı olarak yer verildi.



Buna göre 2014’te BYGEM’e genel bütçeden gelen 197 milyon TL’nin 144 milyon TL’si AA’ya aktarılırken geriye kalan 53 milyon 312 bin TL Basın-Yayın Enformasyon’a kaldı. 8 yılda genel bütçeden Basın-Yayın Enformasyon’a gelen para toplam 896 milyon TL rapor’a göre bu paradan sadece 181 TL Basın -Yayın Enformasyon tarafından kullanılmış geri kalan 715 milyon  TL Anadolu Ajansı’na aktarılmış. AA’ya para aktarılmasından Basın -Yayın Enformasyonunda da rahatsız olduğu belirtiliyor.Anadolu Ajansı’na kaynak aktarımı, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 24. maddesine göre uygulanıyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin