Basın Bayramı'na sansür gölgesi!

Gazeteciler, Basın Bayramı'nda sansüre dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Basın Bayramı'na sansür gölgesi!

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. 

 

Yeni, açıklamasında "24 Temmuz ülkemizde Basındaki Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu önemli günü bayram gibi geçirmek tüm basın çalışanlarının hakkı ve dileğidir. Ancak günümüze bakınca, 24 Temmuzlar pek bayram havasında geçememektedir. Medya doğru, tarafsız ve objektif  habercilik anlayışıyla kamuoyunu bilgilendirmektedir. Gazeteciler; olaylar ve her türlü gelişmeler hakkında toplumu bilgilendirme görevini yerine getirirken, kamuoyu oluşturarak önemli bir güç merkezi olma durumundadır. Ayrıca gazetecilerin bilinçlendirme misyonuyla, yazdıkları haberleri nedeniyle birçok ithama maruz kalması, manen ve beden bedeller ödemeleri maalesef sürmekte olup, Türkiye’nin de gazetecilerin yaşadığı sıkıntılarda dünyada birçok ülke arasında ön sıralarda olması bizi derinden üzmektedir. 105 yıl önce sansürün kaldırılmış olması gazeteciler için büyük bir kazanımdır ancak 105 yıl sonra hala ‘örtülü sansür’ ve benzeri sıkıntıların gözle görülür bir şekilde gazetecilerin üzerinde büyük baskı yaratması, bu özel günün ‘bayram’ olarak kutlanmasını engellemektedir" dedi.



Medyanın içinde bulunduğu olumsuz durumda medya patronları ve üst düzey yöneticilerinin de payı olduğuna inandığını söyleyen Yeni ayrıca, "Medyanın ve medya çalışanlarının sorunlarının çözümü için temsil ettiğimiz örgütlerde canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin gelişimi için medyanın özgür, medya çalışanlarının da özlük haklarına tamamen kavuşmuş olması gerekiyor.  Halkın haber alma hakkının ifasında ve doğru bilgilendirilmesinde büyük katkı koyan ve yine bu görevin ifası için, meslek ilkelerine sadık kalarak maddi-manevi fedakarlık gösteren, doğru habercilik için görevinin en başarılı şekilde yerine getiren tüm meslektaşlarımın bu özel günlerini buruk da olsa kutluyor, 24 Temmuzların bayram havasına dönüşmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin