Basılı yayına son verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), basılı yayınlarla ilgili yeni bir karar aldı.

Google Haberlere Abone ol
Basılı yayına son verdi

TÜİK'in internet sitesinde yer alan duyuruda, bilgi sunum hizmetlerinde yaşanan hızlı değişimi, teknolojik gelişmeleri ve kullanıcı alışkanlıklarında ortaya çıkan değişiklikleri dikkate alan Kurumun yayın politikasını yenileme kararı aldığı bildirildi.



Açıklamada, üretilen istatistiklere ait haber bültenleri anlık olarak kurumun internet sitesi üzerinden yayınlanırken, kitap olarak yayınların hazırlanmasının uzun zaman alabildiği ve verinin güncelliğini kısa sürede kaybettiği ifade edildi. Basılı yayın üretmenin yüksek maliyeti ve çevreye olan etkileri de dikkate alındığında alternatif dağıtım kanallarına ağırlık verilmesinin zorunlu hale geldiği belirtilerek, internet sitesinin, bilgilere erişim kolaylığı, güncelliği ve geniş kapsamıyla öne çıktığı ayrıca kullanıcılara analiz edilebilir veri sağladığı kaydedildi.



Bu çerçevede TÜİK'in 2015'ten itibaren ilkesel olarak basılı yayın üretimine son verdiği belirtildi. Daha önce basılı olarak yayınlanan istatistiklerin kurumun internet sitesi aracılığıyla tablolar ve veri tabanları halinde kullanıcılara sunulmaya devam edileceği ifade edildi.



Öte yandan, kurumun özel günlere ait yayınların basımına devam edeceğine de yer verildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin