Başdanışman Yalçın Akdoğan en beğendiği yazarları açıkladı

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Reyhanlı saldırısını ve barış sürecini Aktüel'e anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Başdanışman Yalçın Akdoğan en beğendiği yazarları açıkladı

Bugün piyasaya çıkan Aktüel dergisindeki röportajdan bir bölüm:



-Medyanın çözüm sürecinde duruşunu nasıl buluyorsunuz?

Burada özellikle Akil İnsanlar meselesinde, varolan gerçeği yansıtmak yerine, kendi istedikleri ayrıntıları yansıttılar, büyüttüler. Yüz kişi ile siz toplantı yapıyorsunuz, bir tane adam bağırıyor, o bir adamı büyütüyor. Bu da öteki şehirlere motivasyon kaynağı oluyor. Bu büyüyor, onlar orada daha organize oluyorlar. Ama ben buradaki tepkileri halkın doğal, sıradan tepkisi olarak görmüyorum. Bunlar hep organize faaliyetler ve oradaki halk da rahatsız bundan. O şekilde bir görüntü ortaya çıkmasından onlar da rahatsız. Biz konuştuğumuzda, medya patronları, yayın yönetmenleri, sorumlu müdürler, sürecin çok önemli olduğunu ve bu sürece destek verdiklerini söylüyorlar. Ama ortaya çıkan ürüne bakıyoruz, o işin editörü kimse, haberi yapan kimse, onun ideolojik görüşüne göre, ya da bu süreçteki tercihlerine göre bir yayın ortaya çıkıyor. Bu da sürece çok katkı sağlayan bir yayın olmuyor açıkçası.



-Sizi hayal kırıklığına uğratan kişiler var mı?

Çok var ama bunlar kişisel. Desteğini esirgeyenler var...



-Her gün okuduğunuz köşe yazarları?

İşim gereği köşe yazarlarının büyük bir kısmını okuyorum. Siyasi konularda analiz kabiliyeti yüksek olan yazarları daha çok beğeniyorum. Etyen Mahçupyan, Ali Bayramoğlu, Gülay Göktürk bunların başında geliyor.



- En son okuduğunuz kitap hangisi?

Orhan Miroğlu’nun “Musa Anter Cinayeti” kitabına başladım…



- En son seyrettiğiniz film hangisi?

Vaktim olmadığı için eski dizilerin DVD’lerine bakabiliyorum. Özellikle Amerikan yapımı aksiyon-polisiye dizelerindeki “tehdit algısı” ve “örtülü propaganda” değişimini gözlemlemek ilginç oluyor. İsrail’le ilişkilerin kötü olduğu dönemlerde yapılan dizilerde İslamcı terörist tiplemesine nasıl “Türklerin” bulaştırıldığını görebilirsiniz. En son Boston maratonunda yaşanan bombalı saldırı ve Müslüman toplumu etrafında dönen güvenlikçi politika ve ayrımcılık tartışmaları… Bu konuları işleyen diziler sanki gerçek oluyor…



RÖPORTAJIN TAMAMI AKTÜEL'İN YENİ SAYISINDA








Sıradaki Haber İçin Sürükleyin