Başdanışman Akdoğan'dan Ergenekon yorumu: Süreç tamamlanmadı

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Yalçın Akdoğan, 24 TV’de Seda Selek'in konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Başdanışman Akdoğan'dan Ergenekon yorumu: Süreç tamamlanmadı

Ergenekon Davası’ndan çıkan kararları değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi danışmanı Akdoğan, “Türkiye'de hala darbe tehlikesi var mı?” sorusuna da yanıt verdi.



Akdoğan, Ergenekon Davası için “Bu tür önemli davalara birçok açıdan bakmak mümkündür. Hangi açıdan baktığınız, değerlendirdiğiniz önem taşıyor” dedi. Davanın siyasi yönünü değerlendiren Akdoğan, “Siyasi açıdan da önemli çünkü siyasi serüvenimiz bu tür siyasi temizlikleri de gerektiriyor. Yani vesayetçi anlayışın, statükocu anlayışın yargı marifetiyle bir şekilde yanlış yapanların yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağının görülmesi, darbe girişiminde bulunan zihniyetin bir şekilde yargı konusu yapılması, siyasi açıdan da önem taşıyor” diye konuştu.



"SÜREÇ HENÜZ TAMAMLANMADI"



Ergenekon sürecinin henüz tamamlanmadığını ifade eden Yalçın Akdoğan, “Tabi henüz tamamlanmış değil süreç. Temyiz aşaması var, Yargıtay aşaması var vesaire… İnsani ilişkiler açısından baktığımızda elbet müebbet hapis cezası almak birilerini üzecektir. Bunun insani bir tarafı vardır” dedi. “Türkiye'de hala darbe tehlikesi var mı?” sorusuna da yanıt veren Akdoğan, “Tabi bu bitmiş bir durum değil. İnsanoğlunun olduğu her yerde sorunlar da ihtiyaçlar da devam eder. Burada sizin demokratik yapıyı ne kadar koruma altına aldığınız, perçinlediğiniz önemli” yorumunu yaptı. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin