Başbakanlık'tan 'tweet gözaltısı' iddiasına açıklama!

Başbakanlık yetkilileri, cuma namazının ardından, atılan bir tweet sebebiyle gözaltına alınma olayı yaşanmadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlık'tan 'tweet gözaltısı' iddiasına açıklama!

Başbakanlık yetkilileri, dün cuma namazının ardından, atılan bir tweet sebebiyle gözaltına alınma olayı yaşanmadığını bildirdi.   



Başbakanlık yetkilileri, iddia sahibi Turgay Oğur'un camiden ayrılırken güvenlik görevlileriyle tartışması sonucu kimlik tespitinin yapılmak istendiğini, tartışmanın devam etmesi üzerine olayın farkına varan Başbakan Basın Başmüşaviri Osman Sert'in devreye girmesi ile anılan şahsın olay yerinden uzaklaştığını kaydetti. 



Cemaatin toplanması gibi bir olayın hiçbir şekilde gerçekleşmediğini, söz konusu şahsın iddia ettiği gibi kapıdan çıkarken işaret edilmesinin de söz konusu olmadığını vurgulayan Başbakanlık yetkilileri, "bu asılsız ithamların sadece gündem olabilmek için başka kişileri hedef gösterme çabası olduğunu" bildirdi.  



Genç Siviller'in kurucusu Turgay Oğur, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren tweet attığı için cuma namazının ardından gözaltına alınmak istendiğini iddia etmiş ve bazı internet sitelerinde bu yönde haberler yer almıştı. (AA)



'Utandık' tweet'iyle işinden olmuştu! 'Cuma' tweet'iyle gözaltına alınmak istendi! 



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin