Başbakan'ın müdahalesiyle tutuklanmaktan 'kurtulan' Ferhat Kentel'den bomba açıklamalar!

KCK soruşturmasında tutuklanmaktan Başbakan Erdoğan'ın müdahalesiyle 'kurtulduğu' iddia edilen Prof. Dr. Ferhat Kentel, bu iddiayı doğruladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın müdahalesiyle tutuklanmaktan 'kurtulan' Ferhat Kentel'den bomba açıklamalar!

KCK soruşturmasında tutuklanmaktan Başbakan Erdoğan'ın müdahalesiyle 'kurtulduğu' iddia edilen Prof. Dr. Ferhat Kentel, bu iddiayı doğruladı. Kentel, "2011'de benim, Mesut Yeğen'in, Zeynep Gambetti'nin ve Nazan Üstündağ'ın da aralarında bulunduğu yedi kişinin tutuklanacağı bilgisi ulaştı" dedi.



KCK soruşturmasında tutuklanacakken, son anda Başbakan Erdoğan’ın müdahalesiyle operasyondan 'kurtulduğu' iddia edilen Prof. Dr. Ferhat Kentel, Radikal'e konuştu. Kentel, "2011’de benim, Mesut Yeğen’in, Zeynep Gambetti’nin ve Nazan Üstündağ’ın da aralarında bulunduğu yedi kişinin tutuklanacağı bilgisi ulaştı. Ben de Ali Bayramoğlu ile konuştum. Bu şekilde Başbakan’ın kulağına gidiyor ve engelleniyor" dedi. Kentel şunları söyledi:



EVET, BİZİ TUTUKLAYACAKLARDI



İki sene önce bu olay olduğunda, kimin bu işin arkasında olduğunu anlamamıştım. Bana haber yollandı birileri tarafından. İstihbarat birimleri gibi bir yerlerden… Kulaktan kulağa aktarıldı. Ben, Mesut Yeğen, Zeynep Gambetti ve Nazan Üstündağ’ın da aralarında olduğu yedi kişilik bir grubun içeri alınacağı bilgisi geldi. O tarihte KCK denmedi. Ondan sonra ben bunu sağda solda konuşmaya başladım. Okulda konuştum. Ali Bayramoğlu ile konuştum. Bu bir şekilde Başbakan’ın kulağına gidiyor. Ayrıntıları bilmiyorum. Bu işin böyle olamaması gerektiğine dair bir şeyler söyleniyor ve (operasyon) engelleniyor. Bu iddia ciddiymiş ki, bir sürü yerden konfirme edildi. O zamanlar pek anlamamıştım. Hiçbir fikrim yoktu. HDK’nin ilk toplantılarına katılmıştım. Oradan mı, dedim. Sadece yorum yaptım. Ne AKP ’liyim ne PKK ’lıyım. Gerekirse iki tarafı da eleştiren e olumlu taraflarından gören biriyim. Ara rengim. Türkiye’de kutuplaşmaya yaratmaya çalışanlar tarafından ara rengi yok etme operasyonuydu. Arada durmak, imkansız. Ya orada ya burada duracaksınız demeye çağıran bir operasyondu.



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin