Başbakan'ın hayatı çizgi roman oluyor

Karikatürist Mehmet Duru Başbakan Erdoğan'ın hayatını çizgi roman haline getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın hayatı çizgi roman oluyor

Tekirdağ'da yaşayan karikatürist Mehmet Duru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan başlayıp başbakanlığa uzanan hayatını çizgi roman yapmak için çalışmalara başladı. 



Birçok dergi ve gazetede karikatür çizen Mehmet Duru, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın siyasi yaşamı dışında kalan bilinmeyen yönlerini çizgi roman haline getirmek amacıyla çocukluktan başbakanlığa uzanan siyasi hayatı dışındaki dönemlere ait fotoğraflarını ve hakkında yazılan kitapları incelemeye aldı. Duru, buradan elde ettiği bilgilerle kitabının çizimlerine Tekirdağ'daki ofisinde bilgisayar ortamı ve kağıt üzerinde başladı.



Bazı gazetelerde çizen karikatüristlerin Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiğini ifade eden Duru, "Ben eleştirmek yerine Türkiye'de ilk defa başbakanın hayatını çizgi roman yapmayı plandım. Çalışmalara zaman geçirmeden başladım. 6 aylık bir çalışma sonunda çizimlerimi tamamlayacağım. Bu süre zarfında kaynak araştırması yapacağım. Kasımpaşa'da ve Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu her yerde tanıyanlarla görüşüp bilinmeyen yönlerini çizgi roman yapmayı düşünüyorum" dedi.



Kitabının bittiğinde ilk olarak Başbakan Erdoğan'a bizzat kendisinin imzalatarak hediye etmeyi düşündüğünü söyleyen Duru, "Bazen eleştirenler oluyor seversin yada sevmezsin. Bu Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Başbakanımız, 12 yıldır bu ülkede iktidar olan bir başbakan. Bunlar görmezlikten gelinemez. Varoşlardan çıkan bir başbakan. Sizden bizden biri gibi. Tepelerden gelmedi" dedi. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin