Başbakan'ın Danıştay törenindeki tepkisi yabancı basında! 'Siyasi skandal'

Danıştay'ın kuruluşunun 146. yıldönümü törenlerinde yaşananlar, yabancı medyaya da yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ın Danıştay törenindeki tepkisi yabancı basında! 'Siyasi skandal'

Amerika'nın Sesi (VOA), Başbakan Recep Tayyp Erdoğan'ın, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na gösterdiği tepki için "Erdoğan TBB Başkanı'na Sert Çıktı" derken "Danıştay töreni siyasi skandala dönüştü" yorumunu da yapıyor.



VOA, "Danıştay'ın 146. Yıldönümü törenleri siyasi bir skandala dönüştü" yorumunu yaptığı haberinde Feyzioğlu'nun konuşmasının sonuna geldiği anda Başbakan Erdoğan'ın, oturduğu protokol sıralarından tepki gösterdiğini belirtiyor. 



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sakinleştirme çabalarına rağmen sözlerine devam eden Erdoğan'ın "Siyasi konuşma yapıyorsun, yanlış biliyorsun, edepsizlik yapıyorsun" sözlerini kullandığını anlatan VOA, Feyzioğlu'nun "Kızmayın Sayın Başbakanım. Yapıcı bir konuşma yapıyorum, edepsizlik yapan ben değilim" diyerek yanıt verdiğine dikkat çekiyor.



"GÜL DE ERDOĞAN'LA ÇIKTI"



Bunun ardından "Gül de Erdoğan'la çıktı" diyen VOA, "Erdoğan tepkilerini sürdürdükten sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte dışarı çıktı. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de arkalarından geldi" sözlerini kullanıyor. 



Feyzioğlu'nun konuşmasının bazı bölümlerini aktaran VOA, "Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 50 dakika süren konuşmasında Van depremzedelerinin yaşadığı sorunlardan Gezi sürecine, basın özgürlüğünden, 1 Mayıs'taki şiddete kadar pek çok başlığa atıfta bulundu" diye anlatıyor. 



VOA, Feyzioğlu'nun ayrıca yolsuzluk soruşturmalarının engellendiği algısının adalete güveni zedelediğini savunduğuna dikkat çektikten sonra "Gezi sürecinde hayatını kaybeden herkesi ismen sayan Barolar Birliği Başkanı, Roboski'de can verenler ile ölen Ergenekon ve Balyoz davaları sanık, tutuklu ve hükümlülerini andıktan sonra "Vicdanlarımız kanamıyor mu?' diye sorduğunu kaydediyor. VOA şöyle devam ediyor:



"Her ne kadar Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu'nun Van depremiyle ilgili değerlendirmelerine tepki gösterse de itirazları Barolar Birliği Başkanı'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili görüşleri sırasında başladı."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin