Başbakan'ı Twitter'da eleştiren gazeteci sınır dışı edildi!

Sosyal medya hesabından Erdoğan'ı eleştiren muhabir büyük bir şok yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'ı Twitter'da eleştiren gazeteci sınır dışı edildi!

Hükümet, Today's Zaman'ın muhabiri ve blog yazarı, Azerbaycan vatandaşı Mahir Zeynalov'u, attığı tweetl'er sebebiyle sınır dışı etme kararı aldı. 



Gerekçe olarak, Zeynalov'un "Türk savcılar, polise El Kaide bağlantılı kişileri tutuklama emri verdi, Erdoğan'ın atadığı polis şefleri buna uymadı" tweet'i gösterildi. 



İçişleri Bakanlığı,  Zeynalov'un sınır dışı edilmesini ve sonucun bakanlığa bildirilmesini istedi. 4 yıldan beri Türkiye'de çalışan Zeynalov, 15 ay önce bir Türkiye vatandaşıyla evlenmişti. Bu sebeple Türkiye'de oturma hakkı bulunuyor.



Today's Zaman'ın edindiği bilgiye göre Mahir Zeynalov ile ilgili sınır dışı süreci, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yapılan, "@mahirzeynalov adlı hesaptan devlet ve hükümet büyükleri aleyhine gerçeğe aykırı beyanlarda bulunulduğu" yönündeki başvuruyla başladı. Ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, iddialar konusunda Emniyet İstibharat'tan, söz konusu hesabın sahibinin tespitini istedi. İstihbarat, hesabın, Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov'a ait olduğunu belirledi. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin