Başbakandan Spiegel dergisine sert yanıt: 'Herhalde başka gezegende yaşıyorlar'

Başbakan Binali Yıldırım Der Spiegel dergisinin Cerablus haberini sert bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakandan Spiegel dergisine sert yanıt: 'Herhalde başka gezegende yaşıyorlar'

Hürriyet'te yer alan habere göre, Başbakan Binali Yıldırım ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile ortak basın toplantısı düzenledi.



Başbakan Yıldırım, Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisinin haberine çok sert tepki verdi. 



Yıldırım Der Spiegel'i şu sözlerle eleştirdi: "Der Spiegel başka bir gezegende yaşıyor sanırım. Operasyonda Kürtlerin hedef alındığı kuyruklu yalan. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa, ABD Başkan Yardımcısının açıklamasını, AB makamlarının açıklamasını dinlesin, ona göre haber yapsınlar. Türkiye bir yandan IŞİD'le mücadele etmekte zayıf kalıyor diye iddialarda bulunacaksınız. Aslı astarı yoktur. ÖSO, DEAŞ unsurlarını temizlemekle, diğer terör örgütleri geldikleri yere göndermekle meşguldür. Bizim askerimiz de lojistik destek vermekle meşguldür. Türkiye kendi sınırlarını korumaktadır. Onun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır. Baştan beri biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Bu terör örgütlerinin amacı hem Suriye'de, hem Türkiye'de bölücülük yapmak. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini yüzde 100 sağlayıncaya kadar devam edeceğiz. DEAŞ ve diğer örgütleri bölgeden çıkarana kadar operasyonlarımıza devam edeceğiz."



Alman Der Spiegel dergisi Türkiye'nin üç yıl boyunca DAEŞ'i "tolere" ettiğini ve şimdi Cerablus operasyonunu PYD'yi engellemek için gerçekleştirdiğini yazmıştı.



Başbakandan Spiegel dergisine sert yanıt: 'Herhalde başka gezegende yaşıyorlar'


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin