Başbakan'a soru sordu twitter'ı salladı!

Sosyal medya Birsen Altaylı'yı konuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan'a soru sordu twitter'ı salladı!

Reuters muhabiri Birsen Altaylı'nın Başbakan Tayyip Erdoğan'a Fas seyehati öncesinde sorduğu "Açıklamalarınız toplumu gerdiği izlenimi var. Sizin toplumu küçümser bir tavırda davranmanızın kitleleri öfkelendirdiği yolunda iddialar var. Yumuşatıcı ifadeler kullanacak mısınız" sorusu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.



Gazeteci Murat Çelik twiter hesabından "Bir gazetecinin, sadece işini yapıp soru sorması alkışlanacak bir duruma dönüşmüşse; biz medya mensuplarının biraz düşünmesi gerekmiyor mu" yazarken Asu Maro da "Bravo, iste gazeteci bu. Soru sorabilen tek gazeteci azarlaniyor. Sahi, neyimiz eksik ki? Fakat sahane soru sorabilen Reuters muhabirinin de soyadinin Altaylı olmasi kaderin bir cilvesi degil de ne" diye yazdı.



İşte twitterda Birsen Altaylı ile ilgili atılan twitlerden bazıları;



@RspctMyAuthrty

Suç duyurusunda bulunuyorum: Birsen Altaylı @jandeniz isimli Reuters muhabiri, başbakana sorduğu soruda orantısız zeka kullanımında bulundu!



@haticekaratas

Birsen Altaylı, yılın gazetecisidir. Gazeteciliğin haysiyet ve cesaret gerektirdiğini, meslektaşlarına hatırlatmıştır umarım.



@SelimCiprut 

Altaylı'lardan Fatih olanı dün UTANÇTAN,bugün 'Birsen' olanı GURURDAN gündeme oturdu..



 ‏@ernemecsek 

başbakana soru sorabilen gazeteci birsen altaylı'nın takipçi sayısı bir dakikada 11 bin filan arttı. millet  gerçek gazeteciye susamış!



@nedimsaban

Artık gazeteciler soru sordu diye seviniyoruz. Konuşabilen Birsen Altaylı ifade özgürlüğü düşümüzün simgesi oldu 



‏@ikoker

hiç ilgileri yok ama iki altaylı farkı: dün habertürk'ten fatih altaylı, bugün reuters'tan birsen altaylı... yorum sizin



@gxlkxy 

Reuters muhabiri Birsen Altaylı, Fatih Altaylı'nın 2 saatlik programında soramadığı kadar cesur sorular sordu. yaşasın özgür basın



 ‏@mertkanerkan 1 dk

Birsen Altaylı senin gibi gazetecilerin olduğunu gormek gurur veriyor


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin