Başbakan Türkiye basın özgürlüğü yok diyenlere seslendi: Ulusal gazetelere bakın!

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında basın özgürlüğü yok diyenleri eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Türkiye basın özgürlüğü yok diyenlere seslendi: Ulusal gazetelere bakın!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



Erdoğan, Danıştay'ın yıldönümünde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na gösterdiği tepki üzerinden ulusal basında atılan manşetleri dile getirdi ve "Türkiye'de basın özgürlüğü yok diyenler ulusal basına baksın. Basının özgür olmadığı ülkelerde o manşetler atılamaz" dedi.



İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:



İnternet altyapısını geliştirerek özgürlük ortamının oluşmasını sağladık. 2002’de internet abone sayısı 22 bindi. Şu anda 35 milyon. Yok twitter’dı yok facebook’tu bu konuda iktidarımızı lekelemek isteyenler önce bu rakama baksınlar da hizaya gelsinler. Nerden nereye… Türkiye’de diktatör bir yapı oluştuğunu iddia edenlerin arkasında nelerin yattığını anlama bakımından bu rakamları veriyorum. Türkiye’de basın özgürlüğü yok diyenler bir zahmet her gün yayınlanan ulusal gazeteleri önlerine alıp sadece manşetlere baksınlar.



Mesela Pazar günü çıkan gazetelerin manşetlerine bir baksınlar. Danıştay törenindeki nezaketsizliğe bizim tepkimizin oralarda nasıl yer aldığına bir baksınlar. Bizi eleştirenlerin adeta küçük dillerini yutacaklarını göreceksiniz.



"40 GAZETE HÜKÜMETE SİSTEMATİK HAKERET EDECEK SONRA TÜRKİYE ÖZGÜR DEĞİL DİYECEKSİNİZ"



Hiçbir ülkede manşetler üzerinden hükümetlerin bu kadar edep dışı tahkir edildiğine şahit olmazsınız. Bir örgüt basın özgürlüğü raporu hazırlamış. Bu örgütün raporlarında İsrail basın özgürlüğünde dünyanın en özgür ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Sevsinler sizi.

Türkiye basın özgürlüğünde bu örgütün raporlarına göre 1980’lerde bugüne nazaran daha özgür bir ülkeymiş. İsim vermiyorum Türkiye öyle ülkelerin altında gösteriliyor ki listeyi gösterseniz kahkahadan birbirinizi kırar geçirirsiniz.



40 gazetenin önemli bir bölümü devlete eve hükümete sistematik olarak hakaret edece sonra da siz Türkiye’yi özgür olmayan ülke sayacaksınız. Buradaki manşetlerden tek bir tanesi bizden daha özgür kabul edilen ülkelerde atılsın bakalım. O gazete ve gazetecilerin başına ne geliyor. ABD’de Helen Thomas’ın işinden çıkarılmasını Beyaz Saray’a girişinin yasaklanmasını kimse konuşmuyor.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin