Başbakan o soruya sert cevap verdi: 'Siz kızınıza bunu uygun buluyorsanız hayırlı olsun'

Erdoğan, Finlandiya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi!

Google Haberlere Abone ol
Başbakan o soruya sert cevap verdi: 'Siz kızınıza bunu uygun buluyorsanız hayırlı olsun'

Erdoğan, havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, öğrenci evleriyle ilgili soruya ’Eğer yasal düzenleme gerekiyorsa yaparız. Kişilerin müstakil evlerinde farklı bir kız farklı bir genç ile kalması ne denli uygun olabilir? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun’ dedi.



İşte Başbakan Erdoğanın gazetecinin sorusuna verdiği o cevap:



Kız ve erkek öğrencilerin tuttukları evlerle mi ilgili yoksa yurtlarla ilgili mi atılacak adımlar?



Kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi yapmış durumdayız. Kızlar ile erkeklerin aynı kampüsü paylaştıkları bu fırsatı verecek yurtlar olmayacak. Ev olayına gelince. Aynı daireyi kız erkek paylaşım noktasında ciddi şikayetler var.



"SİZE HAYIRLI OLSUN"



Bunu sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakar demokat bir iktidar olarak nasıl bir düzenleme yapabilir bunları planlayıp yapacağız. Kişilerin müstakil evlerinde bir farklı kız bir farklı genç aynı evde kalması ne denli uygun olabilir? Siz kızınıza bunu hoşgörüyle karşılayabiliyor musunuz? Siz uygun buluyorsanız size hayırlı olsun. Eğer bir yasal düzenleme gerekiyorsa biz yasal düzenlemeyi yaparız. Valiliklerin yapması gerekiyorsa bunu yaparız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin