Başbakan: Levent Kırca yaptığı konuşmanın hesabını verecek!

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında Levent Kırca için hukuki mekanizmanın çalışacağını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Levent Kırca yaptığı konuşmanın hesabını verecek!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle: 



- Bugüne kadar darbelere zemin hazırlayan TSK iç hizmet kanununun 35. Maddesini değiştiriyoruz. Bu madde bugüne kadarki bütün askeri müdahalelere zemin hazırlamıştır. Yapacağımız değişiklikle bu maddenin farklı şekilde yorumlanmasının, meşhur deyimle durumdan vazife çıkarılmasının önüne geçiyoruz. Yine bu değişiklikle askerlerin siyaset yapamayacağını ilan ediyoruz. 



- Akil İnsanlar görevini büyük bir şevkle yerine getiren tüm heyet mensuplarına sonsuz teşekkür ediyorum. Ortaya çıkan raporları büyük bir hassasiyetle değerlendireceğiz. Çözüm süreci adı üzerinde bir süreç. AK Parti 'nin kurulmasıyla başladı ve bugüne kadar ulaştı. Bundan sonra da devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, sonuna kadar, tek bir ferdi kalıncaya kadar, ülkesini, milletini, sınırlarını, bayrağını, onurunu ve şerefini kahramanca korur ve koruyacaktır. Böyle bir mücadelede her kesim sabırlı olmalı itidalle davranmalıdır. Hep söyledim keşke bir gece içinde bütün sorunları bıçakla keser gibi kesebilsek atabilsek.



"LİCE'DE KARAKOL-KALEKOL HİKAYE"



* Lice olayı sıradan bir olay değildir. Onu da dayandığı yer yine esrardır. Kalekol karakol bunların hepsi hikaye. Biz çok karakol kaldırıyoruz ama daha güvenlikli karakollar da yapmak zorundayız. Bunun için de kimseden izin almak zorunda değiliz. Güvenlik için bunu yapmak zorundayız. Gönül arzu eder ki bunlara hiç ihtiyaç olmasın.



* Bu karakollara yönelik alerji neden kaynaklanıyor. Barajlara havalimanlarına alerji neden kaynaklanıyor. Acaba işin içinde başka işler olabilir mi? Acaba bu alerji uyuşturucu kaçakçılığından mıdır? Son dönemde uyuşturucu konusunda çok başarılı operasyonlar yapılmıştır. Birilerinin bu operasyonlardan çok büyük zarar ettiğini biliyoruz. Bu eylemleri hak talebi olarak göstermek en hafif tabiriyle ahlaksızlıktır.



* Aylar öncesinde çözüm sürecini başlattığımızda çözümün ismi bile iklimi değiştirmiş, büyük bir umut atmosferi yaşanmıştı. İnsanlar yıllardır çıkamadıkları yaylalarına çıktı. Cudi’de piknikler yapıldı.



CHP gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Üçüncü havalimanının durdurulması için Danıştay’a itirazda bulunacakmış. CHP bu topraklarda hep yatırımları durdurmak için çabalamıştır.



* Bugün CHP’nin başında bir işbirlikçi var. Celladına şirin görülebilmek için zencilikten beyazlığa geçebilecek bir Genel Başkan var. Başörtülü bir kadına saldırı için yalan diyebilecek bir lider var.



"LEVENT KIRCA İÇİN HUKUKİ MEKANİZME ÇALIŞACAK"



* (Levent Kırca’nın Londra’daki sözleri hakkında) Biri çıkmış Londra’da İstanbul’un artık kurtarıldığından bahsediyor. Bunlara karşı da hukuki mekanizmaları çalıştıracağız. Bu da tabi sanatçı. Almış eline megafonu orada sanatını icra ediyor. E bunun da hesabını vermesi lazım. Masum gerekçelerin arkasına sığınıp suç işleyenler asla cezasız kalmayacaktır. Milletin iradesi ucuz değil, milletin iradesini gasp etmek de o kadar ucuz değil.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin