Başbakan Köln'den Alman medyası için konuştu: 'Kendini bilmez bir dergi şahsımı cehenneme gönderiyordu'

Başbakan Erdoğan'ın tartışmalı Köln mitingi gerçekleşti. Başbakan kendisini eleştiren Alman medyasına neler söyledi?

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Köln'den Alman medyası için konuştu: 'Kendini bilmez bir dergi şahsımı cehenneme gönderiyordu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın Köln kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. Yıl buluşmasında bir konuşma yaptı. 



Erdoğan'ı bir grup aracına gül atarak sevgi gösterisi ile karşılarken bir grup da Erdoğan'ın konuşma yapacağı alana yürüyerek bir protesto gerçekleştirdi.

 

Alman gazetesi Kölner Express, 15 bin Erdoğan taraftarı, 30 bin karşı göstericinin beklendiği ve 2 bin polisin görev yapacağı Köln'de olağanüstü bir gün beklendiğini yazdı. 

 

Başbakan Erdoğan'ın Almanya'nın Köln kentine gelişi sadece polis giderleri olarak Alman vergi mükelleflerine yaklaşık 200 bin Euro'ya mal oluyor" diyen Kölner Express gazetesinin haberine göre, Eyalet İçişleri Bakanlığı bin 100 polis memurunun Erdoğan'ın güvenliği için görev yapacağını ve bin polisinde acil durumlar için hazır bekletileceğini bildirdi. 

 



Toplantının yapılacağı Arena'nın müdürü ise gazeteye salonun geniş kapsamlı olarak şeffaf barikatlarla abluka altına alınacağını ve 350 özel güvenlikçinin görev yapacağını açıkladı. Bu giderleri ve tel örgü için 7 bin Euro'yu salonu kiralayan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD)'nin üstleneceği açıklandı. 

 

Soma'da yaşanan maden felaketine ve Okmeydanı'nda yaşanan olaylarda iki kişinin hayatını katbetmesine değinen Erdoğan kendisini eleştiren Alman basını için de şu şekilde konuştu.

 

Buradaki bir kısım medya ne yazık ki Soma faciasını kendilerini için ranta dönüştürmek üzere Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına farklı şekilde hakaretler ediyorlar. Hele bir tane kendini bilmez derginin attığı başlık manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu, nasıl biliyorsa cehennemin yolunu onu da anlamak mümkün değildi. Tabi iş sadece bu değil. İşin manidar olan yanı şu, ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması çok anlamlıydı. 

 

Şunu tabi gönül rahatlığıyla, huzur içinde söyleyebilirim. Yarın Almanya'da Avrupa Parlamentosuyla ilgili seçimler var, Tayyip Erdoğan'a saldırmakla buradan farklı yerlere oy devşiremezsin, böyle bir şey olmaz. Veyahut da Türkiye'deki Gezi olaylarında hopladınız oturdunuz, 17 Aralık'ta hopladınız oturdunuz, 25 Aralık'ta hopladınız oturdunuz. Benim milletim size en güzel dersi 30 Mart'ta verdi.

 

Almanya, belki de 'cehenneme git Erdoğan' tarzı, ahlaktan, edepten yoksun, ırkçı ve nefret dolu manşetleri yılda bir görüyor ama Türkiye'de her gün onlarca gazete bundan daha ağır manşetleri atarken, kim çıkıp da 'Türkiye'de medyaya baskı yapılıyor' diyebilir. Bakın, buradan açık açık söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan fanidir, her canlı gibi, vakti zamanı geldiğinde, bir an bile erken ya da geç değil, ölümü mutlaka tadacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti, kutlu yolculuğuna kesintisiz olarak devam edecek, hedefleriyle inşallah buluşacaktır. 

 

 

 

Benim şahsım üzerinden Türkiye'ye operasyon çekmeye çalışanlar, bilsinler ki milletin kararlı duruşunu, şu dik duruşunu, asil duruşunu karşılarında bulacaklardır. Biz, iktidara manşetlerle gelmedik. İçeride ya da dışarıda atılan manşetler de bilinsin ki bize istikamet çizemeyecek, Türkiye'ye rota belirleyemeyecektir.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin