Başbakan kaç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan kaç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Türkiye'de son bir yılda Başbakan olarak kaç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundunuz?" diye sordu. 



Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:



"İngiltere'de iki farklı önemli olayda ismi geçen gazetelerle ilgili olarak, İngiltere Başbakanı James Cameron'un bu gazeteleri kapattığı yönünde tarafınıza iletilen gizli bir bilgi var mıdır? Yoksa, bu konuda tarafınıza bu bilgi nasıl iletilmiştir?



İngiltere Başbakanı Cameron'ın kapattığını söylediğiniz gazete hangisidir?



Konu ile ilgili News of the World adlı gazetenin sahibi Rupert Murdoch'un gazeteyi kapatma kararı alması, The Guardian gazetesinin yaşadığı durum neticesinde bile yayına devam etmesi İngiltere Hükümeti'nin basına müdahale etmediğinin açık bir göstergesi değil midir?



İngiltere Hükümeti gibi diğer hangi ülkelerde basına müdahalede bulunulmamakta ve demokratik ülkelerde olması gerektiği gibi basın özgürlüğü bulunmaktadır?



Bir ülke Başbakanının gazete kapatması örnek teşkil edecek bir davranış mıdır?



İngiltere ile Türkiye, basın özgürlüğü konusunda yapılan başta Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) olmak üzere uluslararası basın örgütlerinin listelerinde kaçıncı sıradadırlar? Türkiye, bu anlamda İngiltere'den kaç sıra geridedir?



İngiltere'de kaç gazeteci hapistedir? Bu sayı Türkiye'de kaçtır?



Türkiye'de son bir yılda Başbakan olarak kaç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulundunuz? İngiltere Başbakanı son bir yılda kaç gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunmuştur?



Türkiye'de 2003-2014 yılları arasında 28 Ocak tarihi itibariyle kapatılan ya da yayını durdurulan internet sitelerinin sayısı nedir?

Türkiye'de 2003-2014 yılları arasında 28 Ocak tarihi itibariyle işten çıkarılan gazeteci sayısı nedir?

Türkiye'de 2003-2014 yılları arasında 28 Ocak tarihi itibariyle el değiştiren gazete, radyo, televizyon kanalı sayısı nedir? Ve bu gazete, radyo, televizyon kanallarının isimleri nedir?



Türkiye'de 2003-2014 yılları arasında 28 Ocak tarihi itibariyle TMSF yönetiminde olan gazete, radyo, televizyon kanalı sayısı nedir? Ve bu gazete, radyo, televizyon kanallarının isimleri nedir?" ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin