Başbakan iş dünyası ile toplantı yaptı. Toplantıya medya dünyasından hangi patronlar katıldı?

Fortune dergisinin haberi bugün manşetlere çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan iş dünyası ile toplantı yaptı. Toplantıya medya dünyasından hangi patronlar katıldı?

Genel seçimlere 10 gün kala Başbakan Ahmet Davutoğlu iş dünyasıyla sürpriz bir buluşma gerçekleştirdi.



Yoğun miting maratonuna devam eden Davutoğlu, Pazartesi akşamı Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın İstanbul Baltalimanı’ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleriyle bir araya geldi. 



Fortune Türkiye’de yer alan habere göre, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Mudo’nun kurucusu Mustafa Taviloğlu, Yandex Türkiye CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ’ın da aralarında bulunduğu zirvenin ana konusu asgari ücret ve HDP oldu.



Zirvede HDP de konuşuldu



Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusunda vaatlerini gündeme getirerek TÜSİAD’ı bu konuda sessiz kalmakla eleştirdi. Türkiye’nin önde gelen yatırımcıları ise Davuoğlu’na yüksek asgari ücret konusundaki eleştirilerinde haklı olduğunu ancak seçim öncesi her partiye eşit mesafede durduklarını söyledi. TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç da Başbakan’a seçim sürecinde olunduğu için seçim vaatleriyle ilgili herhangi bir yorum yapmadıkları yanıtını verdi. Gece yarısı saat 02.00’ye kadar süren toplantıda Ahmet Davutoğlu, 2023 hedeflerini, ‘Yeni Türkiye’nin ekonomik stratejilerini, seçim gündemini de anlattı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin