Başbakan: Gazetelerdeki haberlerin hepsi hayali

Erdoğan, demokratikleşme paketi ile ilgili "Şu anda gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bana göre hayalidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Gazetelerdeki haberlerin hepsi hayali

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 10 seçim barajına ilişkin "Bizim şu anda barajla ilgili herhangi bir oynama, tasarruf gündemimizde yok" dedi. Erdoğan, demokratikleşme paketi ile ilgili açıkladıkları herhangi bir şeyin olmadığını ifade ederken, "Şu anda gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bana göre hayalidir. Son yaptığımızbüyük kongremizde, bunun çok önemli ipuçlarını aslında orada verdik" dedi. 



Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçim barajının kendileri döneminde çıkmadığının altını çizerken, Türkiye'de 10 buçuk yıldır güven ve istikrar olduğuna dikkat çekti ve bunun sebebinin de koalisyonların olmaması olduğunu kaydetti. 



Demokratikleşme paketine gelen eleştirilerin anımsatılması üzerine de Başbakan Erdoğan, "Demokratikleşme paketi ile ilgili açıkladığımız herhangi bir şey yok" derken sözlerini şöyle sürdürdü:



"Şu anda çalışma safhasındadır. Ekip çalışması halinde şu anda çalışma devam ediyor. Çalışma bittikten sonra arkadaşlarımız tekrar paketi önümüze getirecekler, ondan sonra da kamuoyuna biz demokratikleşme paketimizi açıklayacağız. Şu anda gazetelerde çıkan haberlerin hepsi bana göre hayalidir. Sızma veya sızdırma haberlerdir. Ama gerçek şeyi inşallah bitirdikten sonra bizzat kendim açıklayacağım. Açıkladığım zaman da zaten bizim AK Parti olarak demokratikleşme paketimizin ne olduğu ortaya çıkacaktır. Bunun yalnız ben bir ip ucunu vereyim o ipucu da şudur; son yaptığımız bizim büyük kongremizde, bunun çok önemli ip uçlarını aslında orada verdik. Kongremizde demokrasiyle ilgili adeta bir manifesto açıkladık. O manifesto çevresinde yine yürüyecektir. Son çalışmalarla adeta biz bunu güncelleyeceğiz. Sonra da tekrar açıklamalarımızı yapacağız." 



BAHÇELİ'YE TELEFON



Ameliyat olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi aradığını söyleyen Erdoğan, "Az önce aradım, kendilerine, katarakt ameliyatı geçirmişler, Allahtan şifalar diledim. Sağlık durumu şu anda iyi. Herhangi bir sıkıntı yok. İnsani görevimi yerine getirmiş oldum" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin