Başbakan Erdoğan'ın damadı köşe yazarı oldu!

Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak hangi gazetede köşe yazılarına başladı?

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan'ın damadı köşe yazarı oldu!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Sabah gazetesindeki köşe yazılarına başladı.



1999 yılından beri Çalık Grubu'nun yurt içi ve yurt dışı şirketlerinde çeşitli görevler üstlenen Albayrak, 2007 yılından beri yürüttüğü Çalık Holding'deki Genel Müdürlük görevinden Aralık ayı sonunda ayrılmıştı.



Berat Albayrak'ın abisi Serhat Albayrak ise halen Turkuvaz Medya Grubu’nun CEO'luk görevini yürütüyor.



Berat Albayrak, Sabah'taki ilk köşe yazısında dün, yeni Türkiye ve yeni ekonomi konularını ele aldı.



Albayrak'ın Sabah'taki ilk köşe yazısı şu şekilde:



Yeni Türkiye yeni ekonomi



Yeni bir döneme girdiğimiz şu günlerde, sizlere yeni bir başlangıç yaparken merhaba diyorum. Yaşadığımız bugünlerde çok önemli, bir o kadar da hayırlı gelişmeler olmakta. Önce Gezi ile başlayan, sonra 17 Aralık operasyonu ile devam eden bu süreç zamanlaması özellikle manidar olan 29 Ocak ile başka bir boyut kazandı. Türkiye her bir süreçte çok büyük tecrübeler edindi ve ediniyor. Geçtiğimiz 10 yılda ekonomisini sağlam temeller üzerine oturtan Türkiye, ocak ayında son yaşananlardan sonra gelecek 10 yıl için yeni bir sistemi uygulamak durumundadır.



Özellikle 2006, 2009 ve Ocak 2014'te yaşananlara karşı Anglosakson ve neo-klasik ezberlerin ve metotların dışında çözüm üretemeyen, ellerindeki enstrümanları bilerek veya bilmeyerek kullanmayan, yahut bambaşka bir denge ve hesap içinde olanlar yeni dönemde itibar görmeyeceklerdir. Artık siyasetçisi, bürokratı, akademisyeni vs. herkes yeni Türkiye ile uyumlu olmalı ya da ülkenin önünde takoz olmaktan çıkmalıdırlar.



Mevcut veya yeni her türlü olayı, statükonun standart çerçevesiyle algılamak ve yönetmek artık demode olmuştur. Bunun için yepyeni ve özgüvenli bir bakış açısı gerekmektedir. İnsan kalitesinin her sektörde artış gösterdiği ülkemizde, bu alanda umut veren düzeyde insan yetişmektedir. Yeni bir medeniyet tasavvuru ve inşası vizyonunun daha gerçekçi bir düzlemde ele alınması ancak ekonomi ayağının tesisi ile mümkün olabilir.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin