BAŞBAKAN ERDOĞAN WASHINGTON POST´A MAKALE YAZDI

Başbakan Erdoğan, "küresel lider" olarak ABD´nin, "bölgesel lider" olarak da Türkiye´nin, hemen Türkiye´nin sınırındaki bu çatışmaya yanıt vermesi gerektiğini belirterek, bazılarının, Türkiye´nin "gizli gündemi" bulunduğunu öne sürdüğünü, ancak duruma gerektiği gibi cevap vermenin, "Türkiye´nin meşru ihtiyacı" olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
BAŞBAKAN ERDOĞAN WASHINGTON POST´A MAKALE YAZDI

ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'ın Wall Street Journal'daki makalesi nedeniyle kutladığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu defa da Amerika'nın bir diğer prestijli gasetesi Washington Post'a yazdı.


Erdoğan "Bir Stratejik Vizyon" başlıklı makalesinde "Saddam Hüseyin'in kaderi ABD ulusal güvenliği için ne kadar kritikse, Kuzey Irak'ın kaderi de Türk ulusal güvenliği için kritiktir" dedi.


Başbakan Erdoğan, "küresel lider" olarak ABD'nin, "bölgesel lider" olarak da Türkiye'nin, hemen Türkiye'nin sınırındaki bu çatışmaya yanıt vermesi gerektiğini belirterek, bazılarının, Türkiye'nin "gizli gündemi" bulunduğunu öne sürdüğünü, ancak duruma gerektiği gibi cevap vermenin, "Türkiye'nin meşru ihtiyacı" olduğunu vurguladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin