Başbakan Erdoğan Tunus'tan bildirdi: "Topçu Kışlası'nı yapıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus'ta Topçu Kışlası'nı çevre duyarlılığı ile yapacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan Erdoğan Tunus'tan bildirdi: "Topçu Kışlası'nı yapıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus'ta Gezi Parkı eylemlerini değerlendirirken Topçu Kışlası'nı yapacaklarını, eylemcilerin halkın otobüslerine ve kaldırım taşlarına zarar verdiklerini ifadelerine yer verdi.



Bir gazetecinin "Vekiliniz Bülent Arınç'ın dünkü açıklamalarının arkasında mısınız?" sorusu üzerine "şunu verirsem bunu alırım gibi bir mantıkla devlet yönetilemez" diyerek şu açıklamalarda bulundu:



"Vekilim ve yardımcım gerekli şeyi yapmıştır. Bizim dediğimiz şeyler belli ve belirlidir. Biz ne alttan alan, ne de aldatan olacağız ilkesi üzerine siyaset yapıyoruz. Tüm işler bu süreçte yürümektedir. Fakat gelenler bu şeyleri söylemişlerdir. Bu türlü şeyleri bu tip bir yarışa sokmanın gereği yoktur. Şunu verirsem bunu alırım gibi bir mantıkla devlet yönetilemez. Burada Topçu Kışlası var mı yok mu? Orada olmayan bir yapmanın vaadini ortaya koymadık ki... Orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nın yerine yapılmış olan şu andaki uygulamayı aslına döndürüyoruz. Orada gerçekten mimarisiyle muhteşem bir eseri tekrar yapıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu tip tarihi eserler aslına uygun olarak yapılır ve bununla gurur duyulur. Neden AKP iktidarı yapıyor diye onlar karşı çıkıyorlar? İstanbul ’a yeni çılgın proje diye animasyonlarla göstermiştik. Ve bunlarla ilgili en ufak bir ifade kullanmıyorlar. Şimdi bu tip işleri yapıyorlar. Taksim'e biz aynı şekilde çevre duyarlılığı içerisinde işlemde bulunacağız. Çevre bir bütündür, yalnızca ağaç değildir. Asfaltları, kaldırım taşlarını sökmekte ve zarar vermektedirler. Halkın kullandığı otobüslere, duraklara zarar verilmesini sorgulamak lazım. Samimi vatandaşlarımın arasına kimlerin karıştığını da görmemiz gerekir. Ben bu vatandaşları ülkeyi ve çevreyi korumaya davet ediyorum. "



"İSTEDİĞİM YERDE MİTİNG YAPARIM, YIKARIM DERSENİZ MÜSADE EDİLMEZ"



Başbakana düzenlenen basın basın toplantısında Gezi Parkı eylemleri ile ilgili "Vekiliniz aşırı güç kullanımına maruz kalanlardan özür diledi, siz kabul ediyor musunuz, eylemcilerle diyalog kapısı açacak mısınız?" sorusu soruldu.



Başbakan, "Dünyada hiçbir yer yok ki, bunlara gelişmiş ülkeler de dahil, göz yaşartıcı gazı kullanmasın" diyerek şöyle konuştu:



"Değerli arkadaşlar, yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Siz tabii bizleri takip edemiyorsunuz. Bu iş aşırı kullanılmış bir gazla alakalıysa onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyid etmemiz gerekiyor. Dünyada hiçbir yer yok ki, bunlara gelişmiş ülkeler de dahil, göz yaşartıcı gazı kullanmasın. Hiçbir hak hukuk dışı yollarla aranamaz. Eğer toplantı yapacaksanız bu işin yeri bellidir. Gider oralarda yaparsınız. Yürüyüş yapacaksanız da orada yaparsınız. Ancak istediğim yerde miting yaparım, yakarım, yıkarım derseniz buna müsaade edilmez. Biz 21 buçuk milyon oy almış bir partiyiz. Kapatılmayla karşı karşıya kalmıştık. Kapatılmayla ilgili adımlarda hiçbir zaman tabanımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik ve sonra da yargı kararını verdi. Ve bize hakkımızı verdi. Kararı bizim lehimize olmuştur. Çok açık ve net bir şey söylüyorum. Biz çoğunluğun azınlığa tahakkümüne karşıyız. Ancak azınlığın çoğunluğa tahakkümünü hiç kabul edemeyiz. Bilmemiz gerekiyor ki yapılacak en iyi şey hukukumuzu korumaktır. İstanbul’un doğal güzelliğini de korumamız gerekiyor."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin