Başbakan direnişe devam ediyor. Erdoğan'dan yeni Taksim ve Gezi Parkı açıklamaları

Başbakan Tayyip Erdoğan Ak Parti Grup toplantısında Gezi Parkı'nı ve gösterileri gündemine aldı. Erdoğan'ın konuşması şu sıralarda devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan direnişe devam ediyor. Erdoğan'dan yeni Taksim ve Gezi Parkı açıklamaları

Taksim'de yakılan yıkılan otobüs durakları, saksılar, kaldırım taşları çevre kirliliği değil mi? Tencere tava çalanlar gürültü kirliliğine imza atmıyorlar mı? 



Eylemlere katılanların yüzde 95'i, Taksim Gezi Parkı'nın yerini bilmiyorlardı.



Taksim Gezi Parkı'nda bulunan eylemciler kendilerini, bayraklı, taş atan, en önde olan gruplardan ayırmaya çalışarak, kendisini çevreci yeşil olarak tanımlama çalışması içerisindedirler. Bunun böyle olmadığı çok açıktır. Hepsinin birbirleriyle bağı vardır.



Dolmabahçe'den Başbakanlık Ofisi'nin bulunduğu Beşiktaş'a kadar tüm kaldırım taşları sökülmüştür. Eylemcilerin güçleri yetse o Dolmabahçe yolundaki koca çınarlarıda sökeceklerdi, ama o koca çınarlar yıkılmaz."



İstanbul Emniyet Müdürümüze, İstanbul Valimize bu sabah yaptıkları operasyon ile ilgil olarak teşekkür ediyorum. AKM ve Taksim anıtından tüm paçavralar indirildi. 



İstanbulumuz ağaç ve yeşil fukarası idi, İtalya ve Almanya'dan ağalar ithal etmek üzere Tem otoyolunu ve sahillerdeki ağaçları diktik. Tüm o akasyaların altında bir aile piknik yapıyor. Biz dikiyoruz, inşa ediyoruz onlar yakıp yıkıyorlar. Tüm eylemcileri bu fotoğrafı bir bütün olarak görmelerini istiyor ve Gezi Parkı eylemlerinden çekilmelerin rica edyorum. 



Taksim'de oteller yüzde seksen bıoşalmışştır, İstiklal Caddesi'ndeki esnaf ciroları itibarıyle çökmüştür, bira satanlar hariç.  



Ak Parti öncesi politik dönemi yaşamamış gençlerimize bir kaç hususta bulunmak istiyorum ve sizleri çok seviyorum. Ben İstanbul'a Beledeyi başkanı olduğum zaan yıl 1994'tü, bugüne 19 yıl geçti. On buçuk yıl boyunca çok zor şartlar altında birçok değişiklik yaptık. Gençlerin bugün sahip oldukları özgürlük ortamını onbuçuk yıl önce göremezdiniz. Gençerimize o kadar güvendik ki, siyasi tarihimizde hiç olmayan üç dönem maddesini koydurttuk ve onu uyguluyoruz. Yani siyasiler sadece üç dönem  görev yapabileceklr. 30 yaş seçilme yaşıydı, bunu 25'e kim indirdi? Biz indirdik. Şimdi 18 yaş ile ilgili çalışmalar yapıyorum. Ama bize "18 yaşındaki çocuklara mı bırakacağız siyaseti" diye karşı çıkıyorlar. 18'e seçme yetkisini veriyorsun, seçilme hakı vermiyorsun. Bu milletin evladına 18 yaşında da seçilme hakkı vereceğiz. Bunun en önemli örneği Fatih Sultan Mehmet'tir.  



Genç kardeşlerimizin bu süreci iyi araştırmalarını ve öğrenmelerini istiyorum. Bu ülkede sadece başörtüsü takıyor diye üniversiteye kızlarımız gidemedi. Ve bunların birçoğu Avusturya'da okumak zorunda kaldı. Ben bu konuşmayı yaptığım için partim hakkında kapatılma davası açıldı ve CHP genel başkanı şu cümleleri kullandı "hamdolsun ki bu ülkenin cumhuriyet savcıları var." 



Biz etnik kökeninden dolayı kimseyi dışlamadık ama bu ülkede çok dışlanan oldu. Sakal bırakmanın, başörtüsü takmanın ağır mücadelesini verdi. Nice gencimizin hayatında silinmesi zor travmalar yaşadılar. Nice gencimiz yurdunu  bırakarak başka yerlerde okumak zorunda kaldı. Bunları bize yaşatanlar sadece sistem değildi. Bunları biz bazı sanatçılardan, yazarlardan, bazı sivil toplum kurulularındanda yaşadık. Hani dediler ya "Göbeğini kaşıyan adam", bize öyle baktılar. Biz tiyatrodan, sinemadan anlamazdık onlara göre. Bizi bişeyden anlamayan insanlar olarak gördüler. Azınlığın çoğunluğa nasıl hükmettiğni iliklerine kadar yaşamış bir neslin evlatlarıyız. Ama hiçbir zaman intikam peşinde değiliz. Onbuçuk yıldır yaptığımız hak ve özgürlükleri almak ve uluslararası seviyeye çekmek içindir.



Alkol düzenlemesi yaptıysak, birilerini mağdur etmek için değil, mağduriyetleri engellemek için yaptık. Kimse kimsenimn yaşam hayatına müdahale etmeyecek, kutuplaşmadan kutuplaştırmadan, hassasiiyetler kaşımadan yapacağız bunu. İsminin önünde yazar, siyasetçi, sanatçı takısı bulunanlar artık milleti aşağılamaktan vazgeçsinler. 



Gezi Parkı'ndan aldığım son haberler; Gezi Parkı'nın pis kokudan geçilmediği yönünde. Ne demek istediğimi anlıyorsunuz sanırım. Dolmabahçe'de ki camii ye ayakkabılarınla gireceksin, bira içeceksin içerde, saygısılık yapacaksın, sonra da imamını tehdit ederek zorla konuşturacaksın. Bunların hepsinin videoları var elimizde bunları sunacağız.  



Akil insanları neden tehdit ettiniz, neden engellmeye çalıştınız? Bunlar aynı ekipler, hepsinin görüntüleri var. Yeni anayasayada bunlar ayak diretiyorlar. Biz şu anda birbuçuk yılı doldurduk anayasada hala kırkbeş maddedeyiz, yükleninde bitirelim. Halkımıza verdiğimiz bir söz var bu konuda.



 (C) Medyatava




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin