Başbakan: Bu ülkede yazan, çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapamaz ve yapmamıştır

Rize ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan; "Bu ülkede yazan, çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapamaz ve yapmamıştır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Bu ülkede yazan, çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapamaz ve yapmamıştır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özgürlüklerin Türkiye'ye kendileriyle geldiğini savunarak, "Şu anda yazan çizenlerden kaç tane var cezaevinde? Parmak sayılarını geçmez. Fakat terör örgütüyle iç içe olanlar cezaevine giriyor, kendilerine bir gazeteci yaftası vuruyorlar, bu gazeteci, sevsinler seni ne gazetecisi. Adam evinde bomba ile yakalanıyor, neymiş gazeteci. Artık bunları kimse yutmuyor. Bu ülkede yazan, çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapamaz ve yapmamıştır" diye konuştu. 



Rize ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Pazar'da vatandaşlara hitap etti. 81 vilayetin hepsinin modern dünyanın imkanlarına kavuşacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde Türkiye'nin en kaliteli akademisyenlerinin, dünyanın değişik yerlerinden gelecek akademisyenlerin ders vermesini istediklerini söyledi. Bu imkanların alt yapısını yaptıklarını anlatan Erdoğan, "İnşallah Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerimiz dünyanın değişik yerlerinden gelen hocalarımızın verdiği dersleri alacaklar. Onlardan eğitim öğretim alacaklar ve böylece buradan yüksek puanlarla inşallah üniversiteye gireceklerin olacağı gibi, mezun olduktan sonra da inşallah ülkemizin en önemli kurumlarında görev alan öğrenciler olacak" ifadelerini kullandı.



"SALLANDIRIRLAR, SALLANDIRIRLAR"



Her alanda Rize için adımları attıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, çalışmaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Burada yoğun bir çalışmayla bu günlere geldik ve inşallah daha da güzel olacak" diye konuştu. Olağanüstü zamanlardan geçildiğine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:



"Suriye'deki Mısır'daki durumlar ortada. Suriye'de 100 bin insan öldürüldü dünya bunu nasıl seyrediyor. Nerde bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi. Bunların sesi niye çıkmıyor. Zevk alıyorlar. Türkiye'de Tayyip Erdoğan'a "diktatör' deme densizliğine düşenler, diktatör görmemişler. Diktatör bile olsa diktatöre diktatör diyemezsin. Sallandırırlar, sallandırırlar. Sen kalkıp "Tayyip Erdoğan diktatör' diyeceksin, her türlü hakareti yapacaksın, elini kaldırıp sallaya sallaya dolaşacaksın. Bu nasıl diktatör ya. Özgürlükler bu ülkeye bizimle geldi. Özgürlüklerin önünü kapamışlardı biz açtık. Şu anda yazan çizenlerden kaç tane var cezaevinde? Parmak sayılarını geçmez. Fakat terör örgütüyle iç içe olanlar cezaevine giriyor, kendilerine bir gazeteci yaftası vuruyorlar, bu gazeteci, sevsinler seni ne gazetecisi. Adam evinde bomba ile yakalanıyor, neymiş gazeteci. Bunların hepsini defalarca Adalet Bakanım açıkladı. Ben de açıkladım. Artık bunları kimse yutmuyor. Bu ülkede yazan, çizen düşüncesini söyleyene kimse bir şey yapamaz ve yapmamıştır. Bizim dönemimizde, işkence sıfır toleranstır, kimse işkence yapamaz. Yaptıkları anda hepsi cezasını bulmuştur ve bulur. Ben bu ülkede diyorum ki Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ı, Çerkez'i, Roman'ıyla hepsiyle bir olacağız, beraber olacağız. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Eninde sonunda cumhurbaşkanı da olsan, başbakan da olsan, meclis başkanı da, milletvekili de olsan, milyarder de olsan gideceğin yer neresi; iki metre yer. Makamları faydası yok. Ne yaptıysan bu dünyada, ekip biçeceksin ebedi dünyada."



"TENCERE TAVA İLE DEVRİM YAPILMAZ"



Başbakan Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlerin önemine işaret ederek, "Bu seçimlerde gümbür gümbür sandıklardan AK Parti'yi çıkarmanız lazım. El ele verip çalmadık kapı bırakmayacaksınız. Gençlerin çatısı Ak çatıdır' diyeceksiniz. Durmayacağız. Merak etmeyin tencere tava ile devrim yapılmaz. Bunlar sadece bir yere takılı kaldılar. Açık net söylüyorum; hukuk dışı yapılacak her adım hukuk içinde karşılığını çok ağır öder. Çünkü biz bu ülkede bu refahı, bu huzuru kolay yakalamadık. Bunun için çok ter döktük. Terör örgütleri, bu ülkemizin meydanlarını asla kalkıp da terörün at oynattığı yer olarak göremez. Gönül huzuru içinde birbirimizi seveceğiz, el ele vereceğiz, Ankara'da Sincan Meydanı neyse, İstanbul'da Kazlıçeşme Meydanı neyse, Samsun, Erzurum, Kayseri neyse bu dalga Tüm Türkiye'yi inşallah çevreleyecektir" dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin