Başbakan BBC ve CNN'e sert çıktı!

Mısır’da yaşananları eleştiren Başbakan 'Taksim’deki gösterileri canlı yayınlayan CNN, BBC nerede' diye sordu.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan BBC ve CNN'e sert çıktı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD’ın, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftarında konuştu. Erdoğan, Mısır’da yaşanan katliamı sert bir dille eleştirirken “AB nerede, Taksim’deki gösterileri canlı yayınlayan CNN, BBC nerede” diye sordu.



Erdoğan, “Öncelikle Mısır’da katledilen kardeşlerime Allah’tan rahmet diliyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin. Yakınlarını ve tüm islam alemine başsağlığı diliyorum” dedi.



Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Ey İslam dünyası, Mısır’da kardeşleriniz katlediliyor. Mısır’da adalet, hak, vicdan katlediliyor. Peki siz bunu ne zaman duyacaksınız? Ne zaman göreceksiniz? Kardeşlerinizin kanı akıtılırken siz bu zulmü ne zaman fark edeceksiniz? Suriye’de de fark etmediniz.



Mısır’da milli irade katledilirken susanlar, şu anda millet katledilirken aynı şekilde susuyorlar. Hani nerede Avrupa, nerede AB, nerede, Avrupa değerleri, sağa sola demokrasi dersi verenler? Hani nerede demokrasi, nerede demokratik değerler? Birleşmiş Milletler nerede? Türkiye’de polisin son derece haklı, son derece meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır’daki darbe karşısında Mısır’daki katliam karşısında neredeler?”



"NEREDESİN EY CNN EY BBC"



Erdoğan Gezi Parkı olaylarında sürekli canlı yayınlarıyla olaylara destek veren CNN ve BBC’yi de hedefine aldı. Erdoğan, “Gazetelere ilan vererek Türkiye’ye en ağır hakaretler edenler, Mısır’da bir gecede yüzlerce insan katledildi, şimdi neredesiniz, bunu neden görmüyorsunuz. İstanbul’daki sokaktaki şiddet eylemlerini saatlerce yayınlayan BBC, CNN, diğer uluslararası medya, Mısır’da darbe yapıldı şimdi katliam yapılıyor. Bunu neden görmüyorsunuz? Neredesin ey CNN, ey BBC. Neden saatlerce canlı yayınla dünyaya duyurmuyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor” dedi.



SOMALİ’DEKİ KANLI SALDIRI



Başbakan Erdoğan, “Bugün Somali’den de acı bir haber aldık. Somali’de Türkiye Büyükelçiliğinin ek binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polisimiz maalesef şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Kime yapıyor bunu? Türkiye Büyükelçiliğine. Neden yapıyor? Mogadişu’ya, Somali’ye, oradaki kardeşlerine hizmet getirdikleri için” dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin