Başbakan: Alevileri sokağa dökmek isteyen TV ve Gazetelerin sahibi CHP'lilerdir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Başbakan: Alevileri sokağa dökmek isteyen TV ve Gazetelerin sahibi CHP'lilerdir!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Dayanışması üyeleri ile yapılan görüşmeye işaret ederek, "Başbakan Yardımcımızla yaptıkları görüşmeden sonra çıkıp adeta yeniçerinin o isyancı grupları gibi, "şu valiyi görevden alacaksın, şunu görevden alacaksın, bunu görevden alacaksın' gibi ültimatom sallayanlar vardı. Sen hangi iktidara konuşuyorsun ya? AK Parti iktidarıyla bunlar konuşulur mu? Önce haddini bileceksin. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Milletin vermiş olduğu bir yetki var, eğer milletimizin vermiş olduğu bu yetkiyi, bu iktidar kullanamaz duruma gelirse, o zaman zaten bittik demektir" diye konuştu.



Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Taksim Gezi Parkı olaylarına değinirken, gösteriler başladığı andan itibaren, gerek içerideki bazı medya kuruluşlarının, gerek uluslararası medya kuruluşlarının, gerek sosyal medyanın çok kapsamlı, çok tertipli bir dezenformasyon kampanyası başlattıklarını savundu. "Milli İradeye Saygı' mitinglerine atıfta bulunan Erdoğan, "Yüz binler, milyonlar yani AK Parti'ye gönül verenler ve ya vermeyenler bu meydanlarda itidali temsil ettiler. Onlar yakmadılar, yıkmadılar. Onlar asla kavgadan, gürültüden yana olmadılar. Tam aksine onlar demokratik haklarını, özgürlük noktasındaki istismarları yasaların kendilerine tanıdığı o alanlarda dile getirdiler. Bizim söylediğimiz bu zaten. Yani siz de bir şey mi söyleyeceksiniz, gelin bu meydanlarda söyleyin. Yani şiddet hiçbir zaman zaferin müjdecisi değildir. Şiddet iter, ötekileştirir. İster istemez bunu yapar. Onun için şiddete başvuranlar her zaman her daim kaybetmeye mahkumdur ve bu noktada siz eğer dürüstlükten, demokrasiden yanaysanız demokrasinin şartları bellidir. Gelirsiniz bunu her yerde yasal çerçeve içinde anlatırsınız ve seçim zamanı da gelince sandıktan neticeyi alırsınız. İşte AK Parti'nin yaptığı budur. Biz diğerlerini de buna davet ediyoruz. 



Çok açık söylüyorum, bu millet bu kampanyaları yutmadı. Millet neyin ne olduğunu, kimin nerede durduğunu, kimin ne yapmak istediğini gördü. Her zaman hakkın, haklının yanında yer aldı" diye konuştu.



"ALEVİLERİ SOKAĞA DÖKMEK İSTEYEN TV VE GAZETELERİN SAHİBİ CHP'LİLERDİR"



Kapıların işaretlerinden tutunuz, Reyhanlı saldırısına, Gezi olaylarına kadar CHP çok tehlikeli bir senaryoya destek vermektedir. Şu anda Gezi Parkı olaylarını kışkırtan, Alevi vatandaşlarımı sokağa dökmek isteyen, televizyonun gazetelerin sahipleri CHP’lilerdir. 



Şiddet eylemcilerinin sırtını sıvazlayanlarda, küfür edenlere para veren de, Alevileri kışkırtacak tweetleri atan da CHP’nin milletvekilleridir. 



Alevi kardeşlerimizin bu oyunlara karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. geçmişte yaptıklarını bugün de yapmaya çalışan CHP’ye karşı, tüm Alevi kardeşlerimizin dikkatli olmasını diliyorum. 



Bugün de söylüyorum bütün bu isimler niceleri, bu milletin hamurudur, mayasıdır temelidir. Bu isimlerden bir tekini dışlarsanız, milletin gönül tellerini koparırsınız. Acılara yeni acılar katarak değil, ortak paydaları çoğaltarak istikbali şekillendirmek zorundayız. 



Her meseleyi çözeriz. Çözülmez gibi görülen nice meseleyi çözdüğümüz, çözüm yoluna koyduğumuz gibi yarın da aramızdaki her konuyu bir çözüm yoluna inşallah koyarız. 



Kavganın, çatışmanın şiddet ve gerilimin sorunların çözümüne hiç ama hiç katkısı olamaz. Konuşarak, istişare ederek çözeceğiz. Hukuk yoluyla meselelerimizi çözüm yoluna koyacağız. Yüzde yüzün sorunlarını hep kendi sorunumuz olarak kabul edeceğiz. Bir kez daha Alevi vatandaşlarımızdan çirkin tahriklere, tehlikeli senaryolara karşı çok çok dikkatli olmalarını rica ediyorum. 



"BİR CHP'Lİ VEKİLİN HAKARETLERİNİ YARGIYA TAŞIDIK" 



Özellikle bir CHP’li milletvekilinin yaptığı, hem milletime, hem şahsıma ait hakaretlerini yargıya taşıdık. Gerek bu milletvekili gerek hemşerisi olan CHP’nin genel başkanı, sürekli faşist diktatör deyip duruyorlar. Eğer faşist diktatör görmek istiyorlarsa, aynaya baksınlar, geçmişlerine baksınlar. 



Bu kürsü o belgelerin şahididir. Emri altına girdikleri Esed’e baksınlar. Parti genel merkezlerindeki milli şefin fotoğrafına, Dersim katliamının mimarı Milli Şeflerine baksınlar. İşte orada faşist diktatörü görürler.



"TÜRKÇE YERİNE İNGİLİZCE YAZMAYI, KONUŞMAYI TERCİH ETTİLER"



Bu gösterileri yapanların, kışkırtanların, yönlendirenlerin milleti etkileyemeyeceklerini bildiklerini, bu nedenle de başından itibaren uluslararası çevrelere seslendiklerini ifade eden Erdoğan, "Bu çevreler halkın kendilerine inanmayacağını, arkalarından gelmeyeceğini de çok iyi biliyordu. Onun için uluslararası medyayı, uluslararası çevreleri muhatap aldılar. Türkçe yerine İngilizce yazmayı, konuşmayı tercih ettiler. Kendilerine dışarıdan da yandaş ve destekçi bularak o yalda ilerlemeye gayret etiler" dedi. 



"SEN HANGİ İKTİDARA KONUŞUYORSUN?"



Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Gösteriler başladığı andan itibaren biz şunu çok net olarak söyledik; bu gösterilere katılanlar çok farklı katmanlardan oluşuyorlardı, farklı gerekçelerle sokağa çıkmışlardı. Bu noktada bizim hiçbir kompleksimiz yok. Biz hiçbir zaman halkın tepkilerine, taleplerine sırtını dönen, yüz çeviren bir hükümet olmadık. 10,5 yıl boyunca her bir ferdin, grubun taleplerini dinledik, dikkate aldık. Geçtiğimiz 10,5 yıl boyunca yüzde yüzün hükümeti olmak için tam bir hassasiyet gösterdik.



Bu gösterilerin içinde Gezi Parkı, ağaç ve çevre hassasiyetiyle yer alanlar vardı. Biz onları samimi bulduk. Onları diğerlerinden ayrı tutmak suretiyle söylediklerine dikkatle kulak verdik. Kabul ettiğimiz temsilcileri saatlerce dinledim, dinledik. Bakanlar Kurulu Toplantısında biz bu kadar zaman geçirmedik. Bizzat şahsım, İstanbul valimiz, büyükşehir belediye başkanımız bu samimi göstericilerle de irtibat kurdular. Ama bunların yanında samimi olmayanlar da vardı. Dürüst değillerdi. Nitekim Başbakan Yardımcımızla yaptıkları görüşmeden sonra çıkıp adeta yeniçerinin o isyancı grupları gibi, "şu valiyi görevden alacaksın, şunu görevden alacaksın, bunu görevden alacaksın' gibi ültimatom sallayanlar vardı. Sen hangi iktidara konuşuyorsun ya? AK Parti iktidarıyla bunlar konuşulur mu? Kalkıp da bazı yazılı ve ya görsel medyada olanlar bu tiplere haddini bildirmiyor. Bundan daha büyük haddini bilmemezlik olur mu? Önce haddini bileceksin ya. Sen kalkıp da yok bilmem ne platformuymuş, ne platformu olursan ol ya. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu? Milletin vermiş olduğu bir yetki var, eğer milletimizin vermiş olduğu bu yetkiyi, bu iktidar kullanamaz duruma gelirse o zaman zaten bittik demektir."



"BREZİLYA'DA OYNANAN OYUN DA AYNI MERKEZDEN"



Başbakan Erdoğan, "Ak Parti iktidarına kadar iktidarına kadar, çok partili dönemde bir alışkanlık vardı. Şöyle ortalamaya baktığımız zaman, 16 aylık iktidarlarla Türkiye istikrarsızlık içerisinde yoğruldu" diyen Erdoğan, AK Parti iktidarıyla istikrar döneminin, güvenin başladığını belirtti. İstikrar ve güvenin olduğu Ak Parti iktidarlarının bir alanda her alanda sıçrama yapmaya başladığını ifade eden Erdoğan, "İşte bu sıçramadır ki Türkiye'yi dünyada itibar edilen, saygı duyulan ülke konumuna getirdi. Ama saygı duyulan Türkiye'yi içeride ve dışarıda koordineli olan bu adımlarla yıpratmak istediler. Fakat millet duruma el koydu, sahip çıktı. Dedi ki "Hayır, bu gidiş yanlıştır, biz iktidarımızın yanındayız, iktidarımızdan memnunuz' dediler. Burada dikkat edin, 20 sent zam için bu eylemler yapılmıyor Brezilya olduğu gibi, sağlıkta şu yapılmadı diye bunlar yapılmıyor. Ben Brezilya'daki oynanan oyunun da yine aynı şekilde, aynı yerden, aynı merkezden düğmeye basılmak suretiyle yapıldığına inanıyorum. Çünkü Brezilya da IMF'ye olan borçlarını ödemiş bir ülke konumunda. Türkiye de IMF'ye olan borçlarını ödemiş bir ülke konumunda" diye konuştu.



"MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU YERDEN BİR DAHA SOKULMAZ"



Gösterilerle ilgili faiz lobisi iddiasını yineleyen Erdoğan, "Başından itibaren bir faiz lobisi dedim değil mi? Birilerini bu hoplattı. Bu faiz lobisi olayı bazı çevreleri ciddi manada rahatsız ediyor ve yazılı görsel, ulusal ve uluslararası medya burada ne denli, nasıl görevler üstlendiğini hep gördük. Bunların hepsinin kayıtları var. Zaman zaman bunları teşkilat içerisinde, zaman zaman halkımıza görüntüleriyle açıklayacağız. Çünkü milletimizin bunu çok iyi bilmesi lazım. Çünkü Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Buna dikkat edin. Bu oyunları bozacağız" ifadelerini kullandı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin