Başakşehir'de korkutan kaza. İETT otobüsü alt yola uçtu!

Başakşehir'de korkutan kaza meydana geldi. İETT otobüsü şoförü direksiyon hakimiyetini kaybetti, otobüs bariyerleri aşarak alt yola uçtu.

Google Haberlere Abone ol
Başakşehir'de korkutan kaza. İETT otobüsü alt yola uçtu!

İETT otobüsü,  şöförünün kontrolünden çıkarak karşı şeride geçti, ardından bariyerleri aşan otobüs 7 metre yükseklikten alt yola düştü. Kazada otobüsün boş olması faciayı engellerken, otobüs şoförü Mevlüt Kınay ağır yaralandı.

Kaza, saat 20:30 sıralarında Başakşehir Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Fenertepe İETT peronlarından boş olarak seferine başlayan Mevlüt Kınay yönetimindeki otobüs, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde seyir halindeyken otobüs şoförü Kınay'ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce ters şeride geçti. Daha sonra bariyerleri aşan otobüs 7 metre yükseklikten alt yola düştü.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine Sağlık, Polis ve İtfaiye ekipleri geldi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan otobüs şoförü Çam-Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kınay'ın durumunun ağır olduğu öğrenilirken, Kaza sonrası trafiğe kapanan yan yol, otobüsün çekiciler yardımıyla yoldan kaldırılmasıyla trafiğe açıldı. 

Başakşehir'de korkutan kaza. İETT otobüsü alt yola uçtu!

"BOMBA GİBİ BİR ŞEY PATLADI"

Olay yerine yaşananları anlatan Mustafa Aslantürk, "Evde laptopumla çalışma yaparken eşim 'Bomba gibi bir şey patladı' dedi. Bölgeye yakın oturuyorum, koşarak geldim. Bir de baktım ki bu kazayı gördüm. Burası ana baba günü olmuş, itfaiyeler, ambulanslar toplanmış. Burada gördüğünüz gibi otobüs hem karşı şeride ters yöne girmiş, hem de demirleri parçalamış aşağı düşmüş. Bir sürücü kursu eğitmeni olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni çok kez aradım. 'İETT otobüs şoförleri otobüs kullanmasını bilmiyorlar, lütfen söyleyin suratli gitmesinler çok süratli gidiyorlar, lüzumsuz şerit değiştiriyorlar, taksileri solluyorlar' dedim. Sen bir otobüssün taksileri sollayamazsın" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin