'Baş belası'na sansür

Hürriyet yazarı, internetteki sansürü bugünkü köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
'Baş belası'na sansür

Yalçın Doğan, Hürriyet'teki köşe yazısında bugün, internetteki sansürü ele aldı. YouTube'un içinde anahtar kelimeler nedeniyle sakıncalı bulunan bir videoya Türkiye'den erişilemeyecağini de belirten Doğan'ın yazısı şu şekilde:



Baş belası’na sansür



İnterneti önce “en büyük baş belası” ilan ediyor Tayyip Erdoğan, ama bir süre sonra “Sosyal ağlarda güzel şeyler oluyor” diyor. “Güzel şeyler” Bütçe Komisyonu’nda açığa çıkıyor. Oraya bir tasarı geliyor, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri” ile ilgili. Bu tasarıya interneti denetim altına alacak maddeler yerleştiriliyor:



1- Anahtar kelime engelleme sistemi yoluyla internetten erişimi sınırlamak kolaylaşıyor. Örneğin, YouTube’un içinde anahtar kelimeler nedeniyle sakıncalı bulunan bir videoya Türkiye’den erişilemeyecek. O anahtar kelimeyi kim belirleyecek belli değil.



2- Daha beteri: Her bireyin internette faaliyeti, hangi siteleri gezdiği, hangi kelimeleri aradığı, sosyal ağlarda neler yaptığı kayda alınacak ve o kayıt bir-iki yıl saklanacak.



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin