Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde bir maden ocağında korkunç bir patlama meydana geldi. AFAD Bartın'daki maden ocağındaki patlamanın trafo kaynaklı olduğunu açıklamıştı. AFAD daha sonra bu paylaşımı kaldırdı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Bartın Valiliği, "36 maden işçimiz kaza alanından çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25'i hayatını kaybetmiş olup 6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul'a sevk edilmiştir." açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 

Bartın Valiliği, "36 maden işçimiz kaza alanından çıkarılmıştır. Çıkarılan işçilerimizden 25'i hayatını kaybetmiş olup 6 maden işçimiz tedavileri için İstanbul'a sevk edilmiştir." açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından şunları söyledi:

Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada 22 vatandaşımızı kaybettik. Her birine yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz.

Yaralılardan 8’i yoğun bakımda, 4’ü serviste tedavi görüyor. 5 yaralı ise alanda kurulan Acil Müdahale Merkezinde. 2 Ambulans Uçak, yoğun bakımdaki hastalardan 1’ini Ankara’ya, 5’ini ise Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi Yanık Merkezine ulaştırmak üzere harekete geçti.

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "14 kardeşimiz hayatını kaybetti." dedi.

Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Patlamanın akabinde buranın arama kurtarma ekipleri müdahale ettiler. Buraya teknik tüm arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Olayın başından itibaren arama kurtarmaya nezaret ediyor. 2 ambulans uçak intikal ettirildi. Çok üzüntü duyduğumuz tabloyla karşı karşıyayız. 110 kardeşimiz çalışıyordu. Bir kısmı kendisi çıktı. Bir kısmı ise kurtarıldılar. Riskli bölgede 49 kardeşimiz vardı. 21 kardeşimiz hastaneye intikal etti. 14 kardeşimiz hayatını kaybetti. 3 kardeşimiz yoğun bakımda. Allah oradaki kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Milletimizin başı sağolsun. Bilgi aldıkça sizlere intikal ettireceğiz. Farklı bilgilere vatandaşlarımızın itibar etmemesini istiyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ilk şu açıklamayı yaptı:

Bartın’da, bir maden ocağında meydana gelen patlamada, şu anki bilgilere göre; 2 vatandaşımız hayatını kaybetti, 20 yaralımız var.

Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 Ambulans, 1 Acil Müdahale Aracı ile toplam 149 personel görevlendirilmiştir. Acı haberleri azaltmak, tüm Türkiye’ye iyi haberler vermek için elimizden geleni yapacağız. Başımız sağ olsun.

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 3

Bartın'ın AmasraBartın Valisi Nurtaç Arslan son açıklamasında, "Eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta 5 işçi var" dedi. 

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 5
AFAD, "PATLAMA TRAFODAN KAYNAKLI" PAYLAŞIMINI KALDIRDI

AFAD, maden ocağındaki patlamanın trafo kaynaklı olduğu yönündeki Twitter paylaşımını kaldırdı.

AFAD yeni yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bartın ili Amasra ilçesinde @ttk_gen_md'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamanın trafo kaynaklı olduğu bilgisi sehven paylaşılmıştır. Patlamanın nedeni henüz belirlenememiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahlisiye ekipleri seferber edilmiştir.

AFAD'ın önceki paylaşımı şöyleydi:

14.10.2022 tarihi akşam saatlerinde Bartın ili Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafodan kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir.

Alınan ilk bilgilere göre, madende mahsur kalan kişilerin olduğu bilgisi alınmıştır.

Bölgeye Bartın İl AFAD, Emniyet, 112, İtfaiye, Jandarma ve TTK’a ait tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir.

Ayrıca Sakarya İl AFAD (1 araç ve 5 personel), Kütahya İl AFAD (2 araç 6 personel) ve Eskişehir İl AFAD ekipleri sevk edilmiştir.  Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürleri bölgeye sevk edilmiştir. Zonguldak’tan tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Kütahya’dan TKİ’ye ait 20 kişilik tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Kızılay’dan 2 ikram aracı ve 3 personel aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Sakarya İl AFAD ve Ankara İl AFAD’tan 2 mobil koordinasyon tırı gönderilmiştir. Bölgede herhangi bir iletişim kesintisi olmamakla beraber bölgeye tedbir amacıyla 1 mobil baz istasyonu gönderilmiştir. TTK Genel Müdürü ile görüşülerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

Gelişmeler takip edilmektedir."

BAKANLAR BİLGİN, SOYLU VE DÖNMEZ BÖLGE'DE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama bölgesine ulaşrı.

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 6

BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayın bütün boyutlarıyla soruşturulacağını duyurdu. Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Amasra'da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize/ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz,tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır” dedi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: MAHSUR KALAN MADEN İŞÇİLERİMİZİN KURTARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR İVEDİ BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR

Bartın Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir. Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır.

Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğü’nde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletimiz tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçmiş, bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başlamıştır. Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir."

SÖZCÜ ÇELİK: BARTIN'IMIZA GEÇMİŞ OLSUN

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bartın’ımıza geçmiş olsun. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ salim kurtarılması için dua ediyoruz. Devletimiz bütün imkanlarıyla olay yerindedir. Tüm imkanlar seferber edilmiştir."

Vali Arslan, "Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?" diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz- duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 7

Patlamayı haber alan çalışanların yakınları ise maden ocağına geldi. Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı. Bir işçi arkadaşlarından destek alarak yürürken, durumunun iyi olduğunu söyledi. Mahsur kalan işçilerin kurtarılması için çalışmalar sürdürülüyor

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 8

İşte olay yerinden ilk görüntüler:

Arslan, "Yer altında mahsur kalan işçiler var" açıklamasında bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor." dedi.

DHA muhabiri Ayhan Acar olay yerinden bildirerek 2 işçinin çıkarıldığını ve patlamanın nedeninin henüz anlaşılamadığını açıkladı. İşçilerin ailelerinin de olay yerine gelmeye başladığı bildirildi.

İşte bir işçinin çıkarılma anı:

KRİZ MASASI KURULDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında kriz masası oluşturuldu. AFAD kriz masası ile koordineli şekilde çalışma yürütüyor.

Bartın'da maden ocağında patlama meydana geldi. Maden göçüğünün altında kalan işçilerin sayısı belli oldu. Bartın Valiliği son vefat sayısını açıkladı - Resim : 9

AFAD: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ

AFAD tarafından patlamanın ardından yapıla açıklamada şunlar kaydedildi:

"Geçmiş olsun Amasra! Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir.

Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

Vardiyada 80-90 kadar işçinin bulunduğu tahmin ediliyor.

Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada ise “Amasra Taşkömürü İşletme Müessesinde saat 18.15 sularında -300 kotunda henüz nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine tüm ekiplerimiz seferber edilerek gerekli çalışmalara başlanmıştır” denildi.

TRT Haber muhabiri Bülent Bostancı şu bilgileri verdi:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin