Baro başkanlarından Akit gazetesine sert tepki

Akit Gazetesi'nin 1 Mayıs haberi baro başkanları tarafından sert bir dille eleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Baro başkanlarından Akit gazetesine sert tepki



Akit Gazetesi'nin  1 Mayıs günü İstanbul'un çeşitli yerlerinde gözaltına alınanlar için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde bulunan avukatlara polis ve özel güvenlik elemanları saldırmasını "Avukat Terörü" başlığıyla haberleştirmesine baro başkanları sert tepki gösterdi.





Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, "Akit gazetesinin haberi ve bu tarz yayınları esef verici. Adliyeler siyasi iktidarların değil halkın ve avukatlarındır. Her gecenin bir sabahının olacağına umudumuzu kaybetmeden evrensel normlar çizgisinde hukuk ve adaleti savunmaya ve anlatmaya devam etmek zorundayız." dedi.



Gaziantep Barosu Başkanı Avukat Bektaş Şarklı ise gazetenin haberini şu sözlerle eleştirdi.



"İlgili gazetenin yaptığı yayınlar son dönemlerde devletin tepesinden avukatlara ve barolara yönelik  siyasi ve meslektaşları halkın nezdinde küçük düşürmeye,itibarsızlaştırmaya yönelik tek tip, aynı kalemlerden çıkan yayınlardır. Savunma makamı yapılan hukuksuzluklara ,kendi koydukları kurallara uymayanlara elbette tepkisini gösterecektir.



Unutulmamalı ki, "bir ulusun türkülerini yapanlar yasalarını yapanlardan daha güçlüdür". Eleştirilere karşı boynumuz kıldan incedir, saygı duyarım. Ancak, bu ülke henüz 1 Mayıs 1977'de öldürülenlerin, Sabahattin Ali'lerin, binlerce faili meçhulün, oğlunun mezarını, ölüsünü bulamayan binlerce ananın göz yaşlarınının hesabını soramıyorsa, faillerini bulamıyorsa, yargılayamıyorsa, delilleri karartıyorsa, kolluk görevlilerini devlet refleksiyle yıllarca saklayıp, üstüne maaş ödüyorsa, dosyalarını zamanaşımına uğratıyorsa bir grup meslektaşım da Çağlayan Adliyesi demiyorum ben artık Çağlayan Karakolunda basın açıklaması-eylem yapmışsa ne olur!



Hukuksuzluktan utanmayanlar, yapılan eylemden mi rahatsız olmuşlar? Devlet-i Ali'nin itibarı mı sarsılmış, ne olmuş? Avukat terörü diyenler önce kendileri bir aynaya baksınlar. 12 yaşındaki çocuğa sıkılan onlarca mermiden, 19 yaşındaki üniversite öğrencisini demir çubuklarla öldürenler, ekmek alma belgesi mi var diyenler, anasını-babasını yuhalatanlar utansın! Birazcık edep ya hu! diyorum."



 



Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Hikmet Delebe ise yaptığı açıklamada, "sözü edilen gazete de iktidarın yayın organı gibi işlev görmektedir. Bu bakımdan bu ve buna benzer yayın organlarının mesleğimize ve meslektaşlarımıza saldırması, bizleri insan hakları ve özgürlükleri savunma yönündeki kararlılığımızdan vazgeçiremeyecektir." dedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin