Barışmak istemeyen eski nişanlısını öldürüp TEM otoyoluna atan caniye müebbet ceza!

Ankara'da otomobilde barışma teklifini kabul etmeyince tartıştığı eski nişanlısı Yasemin Aydın'ı (41) tabancayla ateş ederek öldürdükten sonra cesedini TEM Otoyolu Sakarya mevkiinde yol kenarına atan Fatih Alşan (41), çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Google Haberlere Abone ol
Barışmak istemeyen eski nişanlısını öldürüp TEM otoyoluna atan caniye müebbet ceza!

Fatih Alşan, eski nişanlısı Yasemin Aydın'ı konuşmak için aracıyla Akyurt ilçesindeki evinden aldı. Aydın, Fatih Alşan'ın barışma isteğini kabul etmeyince çift arasında tartışma çıktı. Fatih Alşan, tartışma sırasında araçtan inmek isteyen Yasemin Aydın'ı tabancayla göğsünden vurdu. Yasemin Aydın'ın öldüğünü anlayan Fatih Alşan, otoyoldan İstanbul yönüne devam etti.

Cesedi TEM Otoyolu Sakarya geçişinde yol kenarına atan Fatih Alşan, İstanbul'a doğru yola devam ederken, polis olan bir yakınını arayarak, cinayeti işlediğini söyledi. Alşan, İstanbul'da yakalanarak Ankara'ya getirildi. Yasemin Aydın'ın cesedi de yol kenarında bulundu

Fatih Alşan, İl Jandarma Komutanlığındaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Fatih Alşan, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Alşan'ın, mahkemedeki ifadesinde, Yasemin Aydın'ı nişanlıyken kendisini aldattığı için öldürdüğünü söylediği belirtildi.

CEZASI BELLİ OLDU

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Alşan ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, esas hakkındaki görüşünü sunması için savcıya söz verdi.

Görüşte 4 Aralık 2020'de eski nişanlısı Yasemin Aydın ile konuşmak için buluşan Alşan'ın bu sırada, Aydın'ın telefonundaki mesajları okumak isteyince aralarında tartışma çıktığı belirtildi.

Bunun üzerine Aydın'ı silahla 3 el ateş ederek öldüren Alşan'ın cesedi otomobille taşıyarak TEM otoyolu Sakarya geçişinde yol kenarına attığı ifade edilen görüşte, sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması istendi.

Duruşmada daha sonra esasa ilişkin savunma yapması için Alşan'a söz verildi. Önceki celselerde sorgu ve savunması alınan Alşan bu celse savunma yapmadı.

Bunun ardından hükmü açıklayan mahkeme heyeti, sanığı "kasten öldürme" suçundan "müebbet hapis" cezasına mahkum etti.

Bu suçtan hakkında takdiri indirim uygulanmayan Alşan'a "ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan" da 2 yıl hapis cezası verildi.

Hükümle birlikte Alşan'ın tutukluluğunun devamı kararlaştırıldı.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin