Barış Yarkadaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı. 10 Mart'taki görüntüler baştan sona yayınlansın

tv100'ün gündemi belirleyen programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda Barış Yarkadaş, 2018 yılında yapılan CHP Tüzük Kurultayı ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "10 Mart 2018 tarihinde yapılan ve 3 kamerayla kayıt altına alınan tüzük kurultayının tüm görüntülerinin baştan sona yayınlanmasını istiyorum." ifadelerini kullandı. İşte Yarkadaş'ın o açıklamaları...

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrı. 10 Mart'taki görüntüler baştan sona yayınlansın

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki değişim tartışmaları sürerken Yarkadaş, 2018 yılında yapılan tüzük kurultayıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yarkadaş'ın sözleri şu şekilde:

"WHATSAPP YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI"

Ön seçimin kaldırılacağını zaten biliyorduk, hileli bir şekilde kaldırabilmek için belli il başkanlarıyla Bülent Tezcan görüştü. WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. Güneydoğudaki bir il başkanına onun üzerinden şöyle dediler ‘Her yerde ittifak kurulacak HDP ile ittifak yapacağız onun için ön seçimin kaldırılması lazım eğer bu ittifakı gerçekleştirebilirsek sizleri de birinci sıradan milletvekili adayı yapacağız’ dediler ve sonuçta hem Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki hem de Anadolu’daki birçok il başkanına ön seçimin kaldırılması için ne yaptılar telkinler yaptılar ve o arkadaşlarımızın tamamı bugün değişimci.

"TÜZÜKTEN ‘CHP DEMOKRATİK SOL BİR PARTİDİR VE EMEĞİN GÜCÜNE İNANIR’ CÜMLESİNİ ÇIKARTTIRMAK İSTEDİRLER"

Özgür Özel’in toplantısındaydı. O gün maddeden ne çıktı biliyor musunuz? Partinin tüzüğünden ‘CHP demokratik sol bir partidir ve emeğin gücüne inanır’ cümlesini çıkarttırmak istedirler.

"TÜM GÖRÜNTÜLERİNİN BAŞTAN SONA YAYINLANMASINI İSTİYORUM"

Buradan CHP Genel Merkezi ve sayın Kılıçdaroğlu'na çağrı yapıyorum. 10 Mart 2018 tarihinde yapılan ve 3 kamerayla kayıt altına alınan tüzük kurultayının tüm görüntülerinin baştan sona yayınlanmasını istiyorum. Kim hangi maddeye evet vermiş, kim hangi maddeye hayır vermiş? 52. madde geldiğinde hangi MYK üyeleri iki ellerini kaldırmış?

Yarkadaş kulis bilgilerini şu şekilde verdi:

"BİZİMLE GÖRÜŞEBİLİRLER"

Yeni seçilen ilçe başkanları yerel seçime ilişkin ittifakı soruyorlar ve Sayın Genel Başkan ‘İttifak için kimseye kapıyı kapatmadık, bizimle ittifak yapmak isteyenler şartlarımız dahilinde gelip bizimle görüşebilirler’ diyor.

"İSTANBUL’DA EN KÜÇÜK BİR GERİLİM VE KAVGA OLURSA BUNUN SORUMLUSUNU DERHAL PARTİDEN ATARIZ"

İzmir’deki kavga üzerinde de Genel Başkan ‘CHP’nin İzmir’deki kongresinde kavga ve gerginlik görüntülerini İstanbul’da hiçbir şekilde istemiyorum. Bununla ilgili talimat verdim. İzmir’de soruşturma başlatıldı. İstanbul’da en küçük bir gerilim ve kavga olursa bunun sorumlusunu derhal partiden atarız’ diyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin