Barış Yarkadaş'tan İmamoğlu'na sert tepki: Egosuna yenik düşmeyip ben aday adayıyım deseydi...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün yaptığı açıklamada "İstanbul'u savunmak için yola çıkıyorum. Kentine sahip çıkan herkesle yola çıkıyorum." demişti. İBB adaylığı konusunda net açıklama yapmayan İmamoğlu'na gazeteci Barış Yarkadaş çok sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamayla kafalar karıştırıldığını belirten Yarkadaş, "İmamoğlu'nun ben İBB için aday adayım demeliydi" ifadesini kullandı: Egosuna yenik düşmeyip ben aday adayıyım deseydi bu tartışma olmazdı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan İmamoğlu'na sert tepki: Egosuna yenik düşmeyip ben aday adayıyım deseydi...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün bir açıklama yaparak İBB için adaylık sinyali verdi.

"İstanbul'u savunmak için yola çıkıyorum. Kentine sahip çıkan herkesle yola çıkıyorum." diyen İmamoğlu, "İstanbul dünyanın merkezlerinden biridir. Üç İmparatorluğun başkentliğini yapmış, mukaddes bir şehirdir. Ecdadımız bize büyük bir kültürel ve doğal miras bırakmıştır. İstanbul'a hizmet dünyaya hizmettir. İstanbul'a ihanet E-Dİ-LE-MEZ! Çünkü bu sadece Türkiye'ye değil, insanlığa ihanet olur. Ben Büyükşehir Belediye başkanı olduğumda tüm halkımıza bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağıma söz verdim. Bu sözü tutmaya devam edeceğim." dedi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı için, "Ben adayım demedim, yola çıkıyorum dedim" dedi.

Barış Yarkadaş'tan tepki

Gazeteci Barış Yarkadaş da tv100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Akşam Raporu programına bağlandı ve Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu’nun bugün yaptığı konuşma başta iyi gitti ortalarında insanların kafasını karıştırmaya başladı. Ekrem İmamoğlu’nun demesi gereken şey ‘Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayıyım’ demeliydi. Herkesin kafası orada karıştı zaten. Egosuna yenik düşmeyip ben aday adayıyım deseydi süslü laflar etmek yerine aday adayıyım deseydi bu tartışma olmazdı." ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin