Barış Yarkadaş'tan Fatih Altaylı'ya sert sözler. Tv100'de Ekrem İmamoğlu kararı masaya yatırıldı, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş sert çıktı: Özellikle Fatih Altaylı dinlesin beni

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın hapis cezası alan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yazdığı "İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?" başlıklı köşe yazısı büyük ses getirmişti. Yazıyla ilgili bir değerlendirme yapan Habertürk yazarı Fatih Altaylı da Yarkadaş'a yönelik sert ifadeler ve suçlamalarda bulunmuştu. tv100'de Erdoğan Aktaş İle Sağlı Sollu programında İmamoğlu davasıyla ilgili konuşan Yarkadaş, Fatih Altaylı'ya çok sert çıktı ve İmamoğlu ile ilgili çok önemli tespit yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan Fatih Altaylı'ya sert sözler. Tv100'de Ekrem İmamoğlu kararı masaya yatırıldı, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş sert çıktı: Özellikle Fatih Altaylı dinlesin beni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, siyasi yasak da getiren TCK’nın 53. Maddesi’nin uygulanmasına hükmetti. Son noktayı, kararın gönderileceği İstinaf Mahkemesi koyacak.

Ekrem İmamoğlu'na getirilen siyasi yasak ve hapis cezasıyla ilgili sıcağı sıcağına dün "İmamoğlu yakın çevresine 15 gün önce ne dedi?" başlıklı bir yazı yazan tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'tan bomba bir iddia gelmişti. 

Yarkadaş özetle, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kararın çıkacağı gün Almanya’da bulunması büyük bir siyasal iletişim faciasıdır. Ve Kılıçdaroğlu’nun bu siyasal iletişim kazası, İmamoğlu’nu cumhurbaşkanlığı adaylığında yeniden potaya sokmuştur. İmamoğlu ise Kılıçdaroğlu’nun tam tersi yönde hareket etmiş ve bu süreçte stratejik davranarak durumu lehine çevirmeyi başarmıştır. Davadaki hukuksuzlukları kendi lehine bir propaganda malzemesi haline çevirirken, süreci de bizzat yönlendirmiştir. İmamoğlu, bu akıl dışı davanın adaylığı için önemli bir ‘’atlama taşı’’ olacağını gördüğü için yakın çevresine “Merak etmeyin, Aralık’ta cumhurbaşkanlığı adaylığının ibresi tamamen bana dönecek’’ diyerek süreci doğru okuduğunu göstermiştir. Yaklaşık 15 gün önce söylenen bu söz, mahkemenin kararıyla birlikte ete kemiğe bürünmüştür." ifadesini kullanmıştı.

 

Büyük ses getiren yazıyla ilgili Habertürk yazarı Fatih Altaylı da bugünkü köşesinde Barış Yarkadaş'ı sert sözlerle eleştirmiş ve "Yarkadaş, neredeyse 'Bu mahkumiyet kararını İmamoğlu aldırdı' demeye getirdi." demişti.

Barış Yarkadaş'tan Altaylı'ya sert cevap

tv100'ün ilgiyle izlenen Erdoğan Aktaş İle Sağlı Sollu programında Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Barış Yarkadaş, Fatih Altaylı'ya kendisine yönelik sözleri nedeniyle sert cevap verdi.

Erdoğan Aktaş'ın "bir yazı yazdın, neredeyse İmamoğlu'na verilen ceza kadar konuşuldu, ne yaptın?" sorusuna Yarkadaş, "Şu anda hala TT. Şimdi genel bir değerlendirme yapayım onu da söyleyeyim. Özellikle de Fatih Altaylı dinlesin beni. Fatih Altaylı anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamayacak bir dereceye gelmiş. Üzüldüm Fatih Altaylı adına. Eskiden çok daha zeki biliyordum onu. Fakat bugün benimle ilgili yazının okuyunca anladığım kadarıyla okuduklarını anlayamıyor, ya da birileri onun kulağına üflüyor o da bunun üzerine yazıyor" dedi ve şu açıklamalarda bulundu...

İşte Barış Yarkadaş'ın Fatih Altaylı ile ilgili o sözleri...

“İmamoğlu'nun 2023 seçimlerine kadar ceza alacağını düşünüyorum"

Ekrem İmamoğlu kararıyla ilgili olarak da çok önemli tespitlerde bulunan Yarkadaş, İmamoğlu'nun 2023 seçimlerine kadar ceza alacağını düşündüğünü söyledi.

Ekrem İmamoğlu’na verilen cezanın altılı masayı zor durumda bıraktığının altını çizen Yarkadaş, “Hakikaten kimsenin kabul edemeyeceği gibi 2 yıl 7 ay 15 gün gibi bir ceza geldi. Ben Ekrem İmamoğlu’nun 2023 seçimlerine kadar ceza alacağını ve Belediye Başkanlığının düşürüleceğini düşünüyorum. Ne yazık ki aldığımız izlenimde gördüğüm hava da bu yönde. Ekrem İmamoğlu’na ceza verilmesi altılı masayı sıkıntıya soktu. Neden sıkıntıya soktu? Ekrem Bey’in aday olmak istediğini herkes biliyor. Bu doğal… Herkesin hakkıdır. Tüm oklar Ekrem Bey’in üzerine döndü. Tayyip Bey de aynı yollardan geçti. 1998’de Tayyip Bey’e hapse gireceğini söyleyen gazeteciyim” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin