Barış Yarkadaş'tan Ekrem İmamoğlu'na hodri meydan. Mesaj tartışmasında yeni gelişme. Yarkadaş iddiasını sürdürdü: Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım

Gazeteci Barış Yarkadaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki 'mesajlaşma' tartışması sürüyor. Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na bir mesaj ilettiğini ve o mesajda CHP liderinin "Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım. İstanbul’u bu tartışmalara harcatmam” dediğini iddia etti. İmamoğlu ise bu iddiayı yalanlarken Yarkadaş el yükseltti ve İmamoğlu'na sert tepki göstererek 'hodri meydan' dedi: Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan Ekrem İmamoğlu'na hodri meydan. Mesaj tartışmasında yeni gelişme. Yarkadaş iddiasını sürdürdü:  Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım

Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekrem İmamoğlu'na gönderdiği "Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım." mesajını reddeden Ekrem İmamoğlu'na meydan okuyarak "Açıklamazsa ismini ben açıklayacağım." dedi.

Yarkadaş geçtiğimiz günlerde tv100'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Taksim Meydanı programında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderdiği "Kararını ver belediye başkanı adayı mısın değil misin? Aday değilsen İstanbul'a bir aday hazırlayacağım." mesajını aktarmıştı.

 

İMAMOĞLU: BÖYLE BİR MESAJLAŞMA YOK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı mesaj gönderme iddiaları hakkında konuştu.

Gazeteci Zafer Arapkirli'nin "Barış Yarkadaş'ın yaydığı bir kulis bilgisi var. Diyor ki; 'Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na bir mesaj gönderdi. Aday değilsen İstanbul’a bir aday hazırlayacağım. İstanbul’u bu tartışmalara harcatmam” dediği öne sürülüyor. Siz bugünkü açıklamanızı yapmadan evvel Sayın Genel Başkan’la bir istişarede bulundunuz mu? Bu alıntıladığım demeci teyit ediyor musunuz?" sorusunu cevapladı.

İmamoğlu bu soruya, "Genel başkanımızdan böyle bir tekil kiple hiçbir zaman bir mesajlaşmamız olmadı. Çok saygı ve sevgi çerçevesinde mesajlaşmalarımız oldu. Bu bağlamda böyle bir mesajlaşmamız yoktur. Kaynağımızın güvenilirliği ve doğruluğunu nasıl test ettiniz bilmiyorum ama böyle bir mesajlaşmanın olmadığının altını çizeyim." cevabını verdi.

Yarkadaş'tan jet cevap: Açıklamazsa ben açıklayacağım

Yarkadaş, İmamoğlu'nun mesaj gönderme iddialarını tamamen reddetmesine tepki gösterdi.

TV100'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Akşam Raporu programına katılan Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ismini ben açıklayacağım." dedi ve "Ekrem İmamoğlu'na soruyorum. Elini vicdanına koysun cevap versin. Öyle gazetecilerin gözü önünde bana böyle bir mesaj gelmedi demesin. Sana hangi genel başkan yardımcısı geldi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajını getirdi. Ekrem İmamoğlu açıklamazsa ben açıklayacağım ismini." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin