Barış Yarkadaş'tan çok konuşulacak yazı! 'Yurt sorunu, AKP’nin 'bilerek ve isteyerek çözmediği' bir konudur'

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, yurt sayılarının yetersizliği, kiralardaki fahiş artışların ardından üniversite öğrencilerinin yaşadıkları barınma sorununu köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan çok konuşulacak yazı! 'Yurt sorunu, AKP’nin 'bilerek ve isteyerek çözmediği' bir konudur'

CHP eski milletvekili ve Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, son günlerde üniversite öğrencilerinin yaşadıklarıkla yurt sorunuyla ilgili olarak çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yarkadaş, "Yurt sorunu, AKP’nin 'bilerek ve isteyerek çözmediği' bir konudur." dedi.

Barış YARKADAŞ / KORKUSUZ

YURT YAPTILAR SORUŞTURMA GEÇİRDİLER

Yurt sorunu, AKP’nin ‘’bilerek ve isteyerek çözmediği” bir konudur. AKP ve FETÖ, öğrencileri tarikat ve cemaatlere teslim etmek için KYK’ya bilinçli olarak yurt yaptırmamıştır. FETÖ’nün yaptırdığı ancak daha sonra ise el konulan yurt binaları da yine cemaatlere ve tarikatlara devredilmiştir.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’nin FETÖ ile iş birliği yaptığı dönemde, öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekmiş ve CHP’li belediye başkanlarına ‘’Yurt yapın’’ talimatı vermişti. Bu talimat üzerine dönemin Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, kendi ilçelerinde hızla yurtlar inşa ettirmişti.

Barış Yarkadaş'ın yazısını okumak için TIKLAYIN

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin