Barış Yarkadaş'tan AK Parti'ye flaş YSK soruları: AK Parti bu verileri nereden aldı?

Bekir Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sizin elinizde YSK'nın elinde olmayan hangi bilgi var? Size bu bilgileri kim servis etti, nereden aldınız? Meşru bir yoldan almadığınız açık" ifadelerini kullanmıştı. Bu polemikle ilgili Barış Yarkadaş'dan iki kritik soru geldi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'tan AK Parti'ye flaş YSK soruları: AK Parti bu verileri nereden aldı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Bizdeki seçmen bilgileri Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elinde yok” açıklaması, siyasette yeni bir tartışma başlatmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine en son Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adamın seçimden haberi yok, haberi olsa böyle bir açıklamayı yapmaz. Adalet bakanı olarak soruyorum Sayın Kılıçdaroğlu'na; sizin elinizde YSK'nın elinde olmayan hangi bilgi var? Size bu bilgileri kim servis etti, nereden aldınız? Meşru bir yoldan almadığınız açık" sözleriyle tepki göstermişti.

tv100'de yayınlanan Gündeme Dair programında açıklamalarda bulunan Barış Yarkadaş, konuyla ilgili olarak AK Parti cephesine kritik sorular yöneltti. Yarkadaş'ın programda sorduğu sorular şöyle:

- 2019 yerel seçimlerinde AK Parti seçimlere itiraz ederken “19.623 kamu görevlisi olmayan şahıs seçim kurullarında görev aldı” dedi. AK Parti bu veriyi nereden aldı?

- AK Parti Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçime itiraz ederken 2.300 seçmenin kısıtlı, 21.732 seçmenin de zihinsel engelli olduğunu söyledi. Siz YSK’nın verilerinde olmayan bu bilgiye nasıl ulaştınız?

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin