Barış Yarkadaş'ın ihale ifşasına İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tv100 canlı yayına bağlanarak cevap verdi

Gazeteci ve tv100.com yazarı Barış Yarkadaş tv100'ün gündem belirleyen programı Sağlı Sollu'da İYİ Partili Bedri Yaşar'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyonluk ihale verildiğini açıkladı. Aynı programa İYİ Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz bağlanarak yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş'ın ihale ifşasına İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz tv100 canlı yayına bağlanarak cevap verdi

İYİ Parti Genel Sekreteri Av. Uğur Poyraz gazeteci ve tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın bir önceki yayında, "İYİ Partililere ihaleler dağıtıldı" sözlerini hatırlattı. Poyraz, bu söz üzerine suç duyurusunda bulunduğunu dile getirdi.

Poyraz, "Benim suç duyurusunda bulunmamdaki çıkış noktam ‘İYİ Partililere ihale dağıtılıyor’ cümlesi. Bir İYİ Partilinin bir ihaleye girmesi engellenemez ama bir ihalenin kişi İYİ Partili olduğu için verilmesi etik dışı bir durum." ifadelerini kullandı.

Yarkadaş da ihalelerde yolsuzluk yapılmadığını söylemediğini ifade etti.

"Tartışmanın seyri ve benim suç duyurumun konusu Sayın Yarkadaş’ın bu akşamki açıklamalarıyla değişmiş durumda." diyen Poyraz şunları söyledi:

 

Poyraz, "Millet İttifakı’nın 31 martta mücadele vererek elde ettiği belediyeler şu an İçişleri Bakanlığı kontrolleri tarafından mercek altında tutuluyor. Dolayısıyla buralarda herhangi bir usulsüzlük olduğu takdirde sayfa sayfa işlem tesis ederler." dedi.

İYİ Partililerin belediyelerde işe alınması ile ilgili Poyraz, "Ali Sukas, orman mühendisidir alanında çok uzman bir isimdir, görevinin titizlikle yerine getirmektedir. İYİ Partili sıfatını taşıyarak o görevlerdeyseler o zaman bu görevin gereğini yerine getirip getirmediğini denetlemek İYİ Parti’nin sorumluluk alanına giriyor." ifadelerini kullandı.

Poyraz HDP tartışmaları ile ilgili, "Bugün AK Parti’ye olan tutumumuz AK Parti’ye oy veren seçmeni kapsamadığı gibi HDP’ye olan tutumumuz da HDP’li seçmenleri kapsamıyor. Biz HDP’nin kurumsal kimliği ile ilgili ya da ortaya koyduğu siyasete ilişkin bir reaksiyon gösteriyoruz." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin