Barış Yarkadaş: Medyanın sakladığı faşistlere dikkat!

Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik harekatıyla ilgili çok dikkat çeken bir yazı kaleme aldı ve uyarıda bulundu: Medya, Zelenski için savaşan bu para-militer faşist grupları ya yok sayıyor ya da sempatik göstermeye çalışıyor. Oysa ki; bu grupların bayrakları bile Nazilerin simgesi! Üstelik bu gruplar, ülkeden ayrılmaya çalışan yabancıları tehdit ediyor ve Rusya’ya karşı savaşmaya zorluyor!

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş: Medyanın sakladığı faşistlere dikkat!

ABD ve Batı medyası, RusyaUkrayna savaşı başladığı günden beri, tüm gerçekleri ters yüz ediyor. Aynı medyanın, savaş sicili hayli bozuk ve kirli… Daha önce Irak ve Suriye’nin işgal edilmesi için ne yaptılarsa, yine aynısını yapıyor ve ‘’tek taraflı bir bombardıman’’la siyahı beyaz, beyazı ise siyah gibi gösteriyorlar. Emperyalist medyanın tek derdi, devletlerinin çıkarı… Onlar için ne dökülen kanın, ne de öldürülen insanların bir değeri vardır!

SİVİL FAŞİSTLERE DİKKAT!

Bu yüzden, Rusya ve Ukrayna’ya dair tüm haberleri iyi bir süzgeçten geçirmeniz ve önünüze düşen her haberi irdelemeniz gerekiyor. Çünkü; Batı ve ABD medyası ısrarla saklamaya çalışsa da şu an Zelenski’yi destekleyen gruplar içinde bulunan ‘’Yeni Naziler’’ hayli etkin bir konumda… Eğer bu gerçeği bilmezseniz, kendinizi bir an’da Ukrayna’daki faşist gruplara destek veriyorken bulabilirsiniz…

İKİSİ DE İNSAN HAKLARINA DÜŞMANI

Batı ve ABD medyası, Rusya – Ukrayna savaşını yansıtırken, Rusya ve Putin’i gaddar, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’yi ise mağdur ve mazlum olarak gösteriyor. Oysa ki; Putin de Zelenski de birbirinden uzak anlayışlara sahip değiller. Bu bağlamda, her ikisinin de insan hakları karnesi berbattır!

Zelenski, hizmet ettiği Ukrayna oligarklarının çıkarları için ülkesini ateşe atmaktan çekinmeyen basit bir NATO ve Amerikan hayranıdır… Başka da bir şey değildir! Göreve geldiği ilk aylarda, ABD karşıtı 3 TV’yi kapatarak, nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceğini ortaya koydu. Bu üç TV, aynı zamanda Zelenski’nin patronu Ukraynalı oligark İgor Kolomoski’nin TV’lerinin de rakipleriydi…

HEDİYEYE BAKIN…

Zelenski’nin medyaya bakışını en net biçimde anlatan kişi ise Ulusal Güvenlik Danışmanı Aleksandır Danilyuk idi…

Danilyuk, Time Dergisi’ne verdiği röportajda, Zelenski’nin Joe Biden’ın ABD Başkanı olarak seçilmesinin ardından yaptığı görüşmeyi anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Başkan Zelenski, Başkan Biden’a ‘Hoş geldin demek için, Biden muhalifi TV’leri kapatarak ona bu hediyeyi vermek istediği’ni söyledi.”

Gördüğünüz üzere, ABD tarafından Rusya’nın üzerine salınarak kullanılan ve bir sığınıkta yaşamak zorunda Zelenski, bu kadar da demokrat!

Zelenski’nin demokrasi karşıtı tutumu bununla sınırlı kalsa iyi!

Devam edelim…

Hemen Nazilere selam çaktı!

Zelenski, Batı ve ABD medyasının şu sıralar göstermemek için bin bir takla attırdığı Yeni Nazilerle de hep içli dışlı oldu. Daha seçilir seçilmez, Polonyalı Nazi işbirlikçisi Stepan Bandera’yı övdü. Böylece, faşist Azov Birlikleri ve C 14 adlı Nazi gruplarına mesaj verdi.

Rusya’nın iki gün önce gerçekleştirdiği bombardıman ise başka bir gerçeği ortaya çıkardı. Meğer Zelenski, Polonyalı Nazi işbirlikçisi Bandera’yı sadece övmekle kalmamış, onun ismini bir de caddeye vermiş… Bu gerçek, gazetecilerin bombalanan yerleri Google’dan yaptığı tarama esnasında ortaya çıktı. Zelenski ve Batı medyası, Nazi hayranlığında adeta yarışıyor. Zelenski’nin övdüğü Nazi işbirlikçisi Bandera, BBC’nin haberlerinde ‘’anti-sovyetik savaşçı’’ olarak kodlanıyor. Böylece, faşizmle iş birliği yapanlar, sosyalizm düşmanlığı üzerinden meşrulaştırılıyor.

Bir faşistin itirafları…

Medya, Zelenski için savaşan bu para-militer faşist grupları ya yok sayıyor ya da sempatik göstermeye çalışıyor. Oysa ki; bu grupların bayrakları bile Nazilerin simgesi! Üstelik bu gruplar, ülkeden ayrılmaya çalışan yabancıları tehdit ediyor ve Rusya’ya karşı savaşmaya zorluyor! Önceki gün bir TV kanalına konuşan Yunanlı bir vatandaş, “Ülkeyi terk edemiyoruz. Azov Ordusu bizi öldürmekle tehdit ediyor’’ diyerek çarpıcı bir gerçeği dünyaya duyurdu.

Zelenski’nin arkasına aldığı Yeni Naziler, ABD ve Batı ile yaptıkları iş birliğini zaten saklamıyor!

Neo-Nazi gruplarından C14’ün lideri Yevhen Karas, bir konferansta şöyle konuşuyor:

“Bize bunca silah verilmesinin sebebi bazılarının iddia ettiği gibi ‘Batı’nın bize yardım etmesi’ ya da ‘Batı’nın bizim iyiliğimizi düşünmesi’ değil. Sebep, Batı’nın hedeflerini en iyi bizim uygulamaya koymamız. Çünkü bu işleri yapmaya hazır olan bir tek biz varız. Biz öldürmekten keyif alan insanlarız.”

İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR!

Şu sıralar ‘’çiçek çocuk’’ olarak gösterilen ABD’ci NATO’cu Zelenski, işte bu gruplarla birlikte hareket ediyor.

Bazı sosyal medya mecralarında, bu gerçekleri bilmeyen yüzlerce kişinin kimi zaman Azov Birlikleri’ni kimi zaman ise C 14 grubuna ait görüntüleri ‘’Ukrayna halkının direnişi’’ diye paylaştığını görünce, bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı hissettim.

TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Altını bir kez daha çizmek gerekir ki; Zelenski’yi destekleyen Yeni Nazileri sempatik gösterecek her türlü paylaşım ve yorumdan uzak durmak gerekiyor. Çünkü; Nazi düşüncesi faşizmdir… Faşizm ise affedilemez bir insanlık suçudur.

Bu bağlamda, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin bu konudaki sicilinin kirli olduğunu da unutmamak gerekir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin