Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında gerginlik! Yarkadaş kur korumalı mevduat sistemi ile faiz artırımının maliyetini anlattı. Yarkadaş'ın 'Markette insanlar taneyle şeftali alıyor' sözlerine Yakışıklı sinirlendi

Usta gazeteci ve Erdoğan Aktaş'ın tv100 ekranlarında hazırlayıp sunduğu, sen getiren, gündem belirleyen program Sağlı Sollu'da tv100.com yazarı Barış Yarkadaş ile AKİT Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı arasında tansiyon yükseldi. Yarkadaş, kur korumalı mevduat sistemi ile faiz artırımının maliyetini anlattı. Yarkadaş'ın 'Markette insanlar taneyle şeftali alıyor' Yakışıklı sözlerine sinirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş ile Hacı Yakışıklı arasında gerginlik! Yarkadaş kur korumalı mevduat sistemi ile faiz artırımının maliyetini anlattı. Yarkadaş'ın 'Markette insanlar taneyle şeftali alıyor' sözlerine Yakışıklı sinirlendi

tv100.com Yazarları Gürkan Hacır ve Barış Yarkadaş, Hukukçu Serkan Toper, Gazeteci Hacı Yakışıklı; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Merkez Bankası'nın ağustosta olduğu gibi bugünkü toplantısında da 100 baz puanlık faiz indirimine giderek politika faizini yüzde 12'ye düşürmesi programda masaya yatırıldı.

"Bunun adalet neresinde?"

Asgari ücretin dolar bazında değerinin azaldığını ve alım gücünün düştüğünü söyleyen Yarkadaş, kur korumalı mevduat planına yönelik eleştirisini ise "Bankada bir kuruşu olmayan bir Allah'ın kulu şuanda bankada parası olanların kur kaynaklı faizini ödüyor. Bunun adalet neresinde? İktidar sırf bu yanlış politika yüzünden seçim kampanyası başlayana kadar faizi tek haneye, 9’lara indirmeyi tasarlıyor. Bu doların artması, euronun patlaması, Türk lirasının 0’a inmesi, vatandaşın alım gücünün azalması demektir." sözleriyle dile getirdi.

 

"Milleti de o kadar küçümsemeyin"

Yarkadaş'ın "Bu yanlış politikadan vazgeçin. Vatandaş evine peynir alamıyor. Markette insanlar taneyle şeftali alıyor" sözleri üzerine Yakışıklı "Milleti de o kadar küçümsemeyin" diyerek yanıt verdi. Çağlar ise Yarkadaş'a yönelik "Erşan Şen 2 geldi" dedi. Yarkadaş ve Yakışıklı arasında yaşanan ekonomi tartışmasında stüdyoda sesler yükseldi.

İşte Sağlı Sollu'daki o tartışma:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin