Barış Yarkadaş davalık oldu!

Amerika’da Fethullah Gülen ile görüşen 8 gazeteci ile ilgili yazdığı yazısı üzerine Barış Yarkadaş'a dava açılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Barış Yarkadaş davalık oldu!

Geçtiğimiz günlerde Amerika’da Fethullah Gülen ile görüşen 8 gazeteci ile ilgili yazdığı yazısında, isimler vererek çeşitli iddialara yer veren gazeteci Barış Yarkadaş'a dava açıldı.



GÜLEN ÖVÜR VE ALTAN İLE İLGİLİ İDDİALAR



Yarkadaş önceki 7 Mayıs’ta yayınlanan yazısında, Cemaat ve Gülen’in Türkiye’de olup bitene ilişkin düşüncelerini öğrenmek üzere Amerika’ya giden gazetecileri ve kendisine göre bu görüşmede yaşananları anlatmış, Gülen’in Başbakan Erdoğan için “Güç zehirlenmesi” yaşadığını söylediğini, ömrü boyunca bireyin üstünlüğünden söz eden Mehmet Altan’ın Gülen’in elini öptüğünü ve Sabah Yazarı Mahmut Övür’ün Gülen’in sözlerinin yayınlanmasını istemeyen Ekrem Dumanlı’ya “Aile içinde konuşuyoruz.” Dediğini iddia etmişti.



ÖVÜR’DEN SERT CEVAP VE DAVA



Bu gelişme üzerine Mahmut Övür, Yarkadaş’ın hakkındaki ve görüşme üzerine gündeme getirdiği iddialarının tamamen hayal ürünü olduğunu açıkladı. Övür gerçek gazetecinin meslek hayatını ‘YALAN’ üzerine bina edemeyeceğini hatırlatırken, aynı tavırdaki gazetecilere ders olması için dava açacağını söyledi ve Yarkadaş’a şu sözlerle yüklendi:



Yalancı ve fitneci 'gazeteci' 



Çağın önemli buluşu internet muhteşem bir iletişim aracı. Ancak kirli ellerde kirli amaçlar için kullanılmaya da çok müsait. Hele yalan yazmayı alışkanlık haline getirenler için inanılmaz bir fırsat. Bunun sayısız örneğine tanık olduk. Ben de birkaç kez kirli odakların karalama kampanyalarına hedef oldum. Şimdi aynı şeyle yine karşı karşıyayım.



Hem etik hem vesayet zihniyeti aynı kafada olmaz

Siyasetçi veya gazeteci olarak farklı fikirlere sahip olabiliriz. Karşı karşıya gelip mücadele de edebiliriz. Ama bir ölçüsü olmalı. Hele medya mensubuysanız medya etiği denilen bir şey var.



Hem bu etiğe sahip çıkacaksınız hem de vesayet döneminin alışkanlığıyla pervasızca o etiği ayaklar altına alacaksınız? Olacak şey değil.



Katılan isimler bile doğru değil



Bir internet sitesinin sahibi Barış Yarkadaş'ın yaptığı tam da bu. Fethullah Gülen'le görüşen gazetecilere dair yazısında, kimlerin katıldığı bile doğru yazılmamış, ayrıca tırnak içi sözler de yalan ve iftira.



İşte aşağılık fitneci yalanlar



İlki, Gülen'in "Erdoğan'ın çıkışlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna "Güç zehirlenmesi yaşıyor" cevabını vermesi.



İkincisi, konuşmanın of the record olması istenince benimle ilgili yapılan şu tespit: "Sabah Yazarı Mahmut Övür bunun üzerine, 'Tabii ki; burada aile içi sohbetteyiz zaten' yanıtını veriyor." Deveye sormuşlar, "neden boynun eğri?" O da "nerem doğru ki" demiş misali tırnak içinde verilen iki söz de yalan.



Hem de külliyen. Varsa eğer bunu bu şekilde aktaran da, aktarılanı fitneci düşüncesiyle bütünleştirip yazan da aşağılık birer yalancı.



Üçüncüsü; Ayrıca Mehmet Altan'ın, el öpmesi de yalan.



Gerçek gazeteci yalan yazmaz. Yazıyorsa aşağılık fitneci bir rol üstlenmiş demektir. Çok yazık. Yalancıların bir daha böyle yalan yazmaması için yargı önünde hesaplaşacağım.



M. Fatih Gediman Haberi için tıklayınız..


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin