Barış Terkoğlu'na tazminat ödenecek! Haksız tutukluluk nedeniyle dava açan Terkoğlu davayı kazandı

Libya’da yaşamını yitirdikten sonra Manisa’da toprağa verilen MİT görevlisinin cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler arasında 3,5 ay hapis yatan Barış Terkoğlu da vardı. Terkoğlu, haksız tutukluluk nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Barış Terkoğlu'na tazminat ödenecek! Haksız tutukluluk nedeniyle dava açan Terkoğlu davayı kazandı

Libya’da yaşamını yitirdikten sonra Manisa’da toprağa verilen MİT görevlisinin cenazesiyle ilgili haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler arasındaki Barış Terkoğlu da vardı. Terkoğlu yaklaşık 3,5 ay hapis yatmıştı.

Terkoğlu, haksız tutukluluk nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını kazandı.

Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre, İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, yaklaşık 3,5 ay hapis yatan Terkoğlu’na 25 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi. Terkoğlu karar hakkında “O dönem bana ve meslektaşlarıma yargı kullanılarak bir tezgâh kurulmuştu. Uydurma bir soruşturma ile rehin alınmıştık. Bu karar, bu ayıbın devlet tarafından kabul edilmesidir. Bu tezgâhı kuranlar bir gün yargı önüne çıkacak ve hesap o gün kapanacak” dedi.

Terkoğlu’nun avukatı Kazım Yiğit Akalın ise “Elbette ki bu meblağ yaşanan mağduriyeti karşılayamaz. Ancak bu karar, devletin ‘Biz seni haksız yere içeride tuttuk’ demesi ve özür dilemesidir” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin